Krásný den,
tento recept mám od mamky, která si ho vystřihla v nějaké časopisu. Zaujal mě a v Lidlu měli zrovna třešně v akci, tak jsem si nějaké koupila. Mamka pro změnu dostala v práci maliny, takže volba receptu byla jasná. Je to snadné a množství surovin je na plech 20 cm x 30 cm.

co budeme potřebovat:
- 2 vejce
- 125 gramů másla rozpuštěného
- 150 gramů cukru krupice
- 250 ml mléka
- 2 lžíce zakysané smetany nebo bílého jogurtu
- 130 gramů hladké mouky
- 150 gramů polohrubé mouky
- 1,5 lžičky prášku do pečiva
- 2 lžíce kakaa na vaření
- ovoce – třešně a maliny
Celý recept je snadný a vystačila jsem si s jednou mísou od robota a rendlíkem, kde jsem rozpouštěla máslo. To je právě první krok v tomto receptu. Máslo si rozpustíme a necháme vychladnout. Mezitím si vyšleháme vejce a cukr do hladké a nadýchané pěny. Robot to dělal několik minut. Mezitím si můžeme očistit ovoce a vypeckovat třešně. Doma jsem měla ještě dvě meruňky, tak jsem je pokrájela na menší kousky a také je přidala.
Do vyšlehané pěny přidáme máslo, jogurt, mouky, mléko a prášek na pečení. Vše promícháme už jen na nejnižší stupeň. Dvě třetiny těsta nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Poslední třetinu smícháme s kakaem, a pokud je směs moc hustá, zakápneme ji ještě mlékem. Kakaovou část nacákáme na plech a pomocí párátka vyrobíme mramorování. Nakonec na povrch nasypeme ovoce. Vše pečeme na 180 stupňů cca 30 minut.
V receptu se ještě povrch cukroval moučkovým cukrem, ale to já nesnáším, tak to nedělám. Můžete tuto bublaninu servírovat ještě se lžičkou zakysané smetany. Je to snadné, chutné a nepřeslazené. Kombinace malin a třešní je moc příjemná. Máte rádi bublaninu? Zkoušíte také recepty z časopisů? Napište mi:-)
Vaše Čičulka
Hani, bublanina patří k létu, určitě ji budu péct několikrát. Je to rychlé a dobré! Děkuji za recept na novou variantu a přeji hezký den. Helena
Ahoj Helenko,
u nás to máme stejně:-)
Hani, bublaninu mám ráda, ale pokud dávám na moučník ovoce, tak už ho většinou nekombinuji s kakaem – dávám přednost světlé variantě. Ale jinak mám moučníky s kakaem moc ráda. Takže tenhle recept bych si klidně dala bez ovoce
Hezký den
Ahoj Stáni,
já si myslím, že by to bez ovoce bylo taky moc dobré.
Ahoj, bublanina je klasika, jak v létě, kdy je čerstvé ovoce, tak v zimě, kdy používám to kompotované nebo mražené. Mramorovanou bublaninu jsem ještě nezkoušela, ale vypadá moc dobře a chutně:-)
Ahoj,
určitě ji vyzkoušej, stojí to za to:-)
Se zakysanou smetanou musí být luxusní! I když se přiznám, že mám radši buchtu s tvarohem, s většinou ovoce zrovna nejsem kamarád
WantBeFitM
Ahojky,
já mám nejraději tvarohové dezerty:-)
Mramorovou bábovku zbožňuju a toto zní jako skvělé zpestření bublaniny .D To zkusím! Děkuju za tip!
Ahojky,
určitě to vyzkoušej:-)