Mramorovaná bublanina s třešněmi a malinami – recept

Krásný den,

tento recept mám od mamky, která si ho vystřihla v nějaké časopisu. Zaujal mě a v Lidlu měli zrovna třešně v akci, tak jsem si nějaké koupila. Mamka pro změnu dostala v práci maliny, takže volba receptu byla jasná. Je to snadné a množství surovin je na plech 20 cm x 30 cm.

co budeme potřebovat:

  • 2 vejce
  • 125 gramů másla rozpuštěného
  • 150 gramů cukru krupice
  • 250 ml mléka
  • 2 lžíce zakysané smetany nebo bílého jogurtu
  • 130 gramů hladké mouky
  • 150 gramů polohrubé mouky
  • 1,5 lžičky prášku do pečiva
  • 2 lžíce kakaa na vaření
  • ovoce – třešně a maliny

Celý recept je snadný a vystačila jsem si s jednou mísou od robota a rendlíkem, kde jsem rozpouštěla máslo. To je právě první krok v tomto receptu. Máslo si rozpustíme a necháme vychladnout. Mezitím si vyšleháme vejce a cukr do hladké a nadýchané pěny. Robot to dělal několik minut. Mezitím si můžeme očistit ovoce a vypeckovat třešně. Doma jsem měla ještě dvě meruňky, tak jsem je pokrájela na menší kousky a také je přidala.

Do vyšlehané pěny přidáme máslo, jogurt, mouky, mléko a prášek na pečení. Vše promícháme už jen na nejnižší stupeň. Dvě třetiny těsta nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Poslední třetinu smícháme s kakaem, a pokud je směs moc hustá, zakápneme ji ještě mlékem. Kakaovou část nacákáme na plech a pomocí párátka vyrobíme mramorování. Nakonec na povrch nasypeme ovoce. Vše pečeme na 180 stupňů cca 30 minut.

V receptu se ještě povrch cukroval moučkovým cukrem, ale to já nesnáším, tak to nedělám. Můžete tuto bublaninu servírovat ještě se lžičkou zakysané smetany. Je to snadné, chutné a nepřeslazené. Kombinace malin a třešní je moc příjemná. Máte rádi bublaninu? Zkoušíte také recepty z časopisů? Napište mi:-)

Vaše Čičulka

Tagged on: ,

10 thoughts on “Mramorovaná bublanina s třešněmi a malinami – recept

  1. Helena

    Hani, bublanina patří k létu, určitě ji budu péct několikrát. Je to rychlé a dobré! Děkuji za recept na novou variantu a přeji hezký den. Helena

  2. Stáňa

    Hani, bublaninu mám ráda, ale pokud dávám na moučník ovoce, tak už ho většinou nekombinuji s kakaem – dávám přednost světlé variantě. Ale jinak mám moučníky s kakaem moc ráda. Takže tenhle recept bych si klidně dala bez ovoce 😀
    Hezký den

  3. Lucie

    Ahoj, bublanina je klasika, jak v létě, kdy je čerstvé ovoce, tak v zimě, kdy používám to kompotované nebo mražené. Mramorovanou bublaninu jsem ještě nezkoušela, ale vypadá moc dobře a chutně:-)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *