Pickles z červené řepy a ředkviček – recept

Krásný den,

dnes mám pro vás recept od mojí mamky, která ho i nafotila. Jedná se o poměrně rychlou a snadnou záležitost – pickles z červené řepy a ředkviček. Tato nakládaná zelenina se skvěle hodí k masu.

co budeme potřebovat:

  • 600 gramů červené řepy
  • 4 stroužky česneku
  • 1 svazek ředkviček
  • sůl
  • 4 snítky čerstvého tymiánu
  • 150 ml bílého vinného octa
  • 60 gramů cukru krupice
  • 1 lžička kuliček barevného pepře

Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Dávejte si pozor na zabarvení rukou! Česnek také oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. To samé uděláme s ředkvičkami. Vše nasypeme do mísy, promícháme se solí v poměru 20 gramů soli na 1 kg zeleniny. V misce vše necháme pořádně odležet (aspoň hodinu), ona ta zelenina pustí vodu. Je dobré to občas promíchat a trochu promačkat. Po hodině směs přendáme do sterilizovaných sklenic a přidáme snítky tymiánu.

Zatímco bude zelenina pouštět šťávu, v rendlíku si krátce povaříme 150 ml vody, 150 ml octa, kuličky pepře a cukr. Horkým nálevem zalijeme sklenice a necháme vychladnout. Poté pevně uzavřeme a týden necháme kvasit. V lednici se to dá skladovat až tři měsíce.

Pickles jsou skvělé jako příloha k masu, do salátu nebo třeba do sendvičů. Dají se využíti i do pomazánek a já je mám nejraději s uzeninami. Děláte si doma také nakládanou zeleninu? Napište mi:-)

Vaše Čičulka

Tagged on: ,

10 thoughts on “Pickles z červené řepy a ředkviček – recept

  1. Stáňa

    Hani, to vypadá zajímavě. My jen nakládáme červenou řepu – mám recept od švagrové, který nám chutná.
    A podle fotek bych si tipla, že maminka použila rozmarýn a ne tymián.

  2. Iwka

    Hanko, takhle jsem letos už z jara nakládala jen ředkvičky. Byly božské. A teď, když mi na zahrádce dorůstají další, tak jsem je také naložila. Jsou vynikající a všem doporučuji zkusit. Zdraví Iwka

  3. Lucie

    Ahoj, tohle jsem nikdy nejedla, zeleninu nakládám, ale popravdě by mě ani nenapadla kombinace červené řepy a ředkviček, ale vypadá to zajímavě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *