Hruškový koláč se skořicí

Krásný den,

jak začal podzim, tak vařím a peču ještě více než normálně:-) Ráda pracuji se sezonními potravinami a dneska tou hlavní ingrediencí bude hruška. Vyzkoušíme hruškový koláč se skořicí, který je celkem zdravý a mohou jíst i lidé, kterým vadí klasická pšeničná mouka.

co budeme potřebovat na korpus:

  • 1 vejce
  • 200 g  bílého jogurtu
  • 20 ml oleje kokosového
  • 70 ml mléka
  • 160 g špaldové mouky
  • 1 lžička skořice
  • třtinový cukr

co budeme potřebovat na náplň:

  • 2 vejce
  • 2 tvarohy (dala jsem jen jeden, bohatě to stačilo)
  • 200 ml bílého jogurtu
  • rozinky
  • chia semínka
  • cukr třtinový
  • hrušky

Na začátku vaření si dáme předpéct troubu na 180 stupňů. Připravíme si velkou mísu na těsto, do které si odvážíme mouku, jogurt, přidáme rozehřátý olej, vejce, mléko, skořici a cukr. Toho jsem dala asi půlku šálku, ochutnejte to, sami poznáte, jak chcete mít korpus sladký. Vše důkladně promícháme a nalijeme na vymazanou a vysypanou formu. Důkladně rozprostřeme. Dáme péct do trouby na deset minut.

V menší misce si připravíme náplň. Rozmícháme tvaroh, jogurt, dvě vejce. Podle chuti dáme cukr a chia semínka. Jestli máte rádi rozinky, jděte do nich.

 

Z trouby vyndáme předpečený korpus, potřeme ho vytvořenou směsí. Na něj poklademe hrušky nakrájené na měsíčky (nechala jsem tam i slupku, je to v pohodě). Vše posypeme ještě skořicí, popřípadě můžeme i lehce posypat cukrem. Malý tip na závěr. Jestli máte rádi ořechy, klidně si jich trochu nasekejte a  hrušky posypejte i ořechy, bude to moc dobré. Opět koláč vložíme do trouby a pečeme dalších cca 45 minut.

Tato buchta je velmi snadná, vypadá moc dobře a kombinace hrušek a skořice je dokonalá. hrušky můžete nahradit i jablky, i to chutná moc dobře. Jaký je Vás oblíbený podzimní moučník? Napište mi:-)

Vaše Čičulka

 

 

Tagged on:

2 thoughts on “Hruškový koláč se skořicí

  1. Stáňa

    U nás asi vedou řezy ze strouhaných jablek. A samozřejmě štrúdl. Tvůj hruškový koláč vypadá dobře, možná ho někdy zkusím 🙂 (i když bych se teď moučníkům měla z dálky vyhýbat – zjistila jsem, že se mi nějak „srazily“ sukně“ ;-))

    1. ciculka Post author

      Ahoj, tento je fakt slazený minimálně, takže ten můžeš:-) Já miluju štrůdl!!! Je to moje nejoblíbenější jablková buchta. Ale mám ráda ten klasický z listového těsta, někdo dělá nějaká jiná těsta a to mi nejede…

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *