Domácí kremrole s krémem ze salka

Krásný den,

dneska tu mám pro vás recept na naprosto luxusní pochoutku, která se u vás doma určitě neohřeje dlouho. I když se vám to možná nezdá, je to i dost snadné a rychlé. Jedné se o domácí kremrole, které jsou plněné lahodným krémem ze salka. Suroviny jsou celkem snadné a běžně dostupné, ale budete potřebovat ruličky na výrobu kremrolí. Pokud je doma nemáte, seženete je běžně v domácích potřebách. Ty moje jsou po prababičce a fungují skvěle.

co budeme potřebovat:

  • listové těsto
  • hladká mouka na práci s těstem
  • 1 plechovka salka
  • 1 změklé máslo (250 gramů) + máslo na vymazání forem
  • 1 vanilkový cukr
  • 1,5 lžíce klasického cukru
  • vajíčko na potření

Postup je opravdu snadný. Listové těsto rozválejte na placku a nakrájejte na tenké plátky. Šíře je cca 1 cm. Všechny formičky namažte máslem (stačí vám zbytek, co je na papíru). Proužek těsta omotejte kolem truičky tak, že začnete u tenčího konce a jdete k tomu silnějšímu. Vždy to motejte tak, aby se vám těsto neustále překrývalo (viz fotky). vše pomažte rozšlehaným vajíčkem. Hotové kremrolky pečte cca 15 minut do růžova na 180 stupňů.

Zatímco se vám kremrolky pečou a poté chladnou, připravíme si krém. Ideální je zde využít robota nebo nějaký šlehač. Změklé máslo dejte do misky, přidejte oba cukry a vyšlehejte to do vysoké pěny. Potom postupně přidávejte salko a vše neustále šlehejte. Hotový krém dejte na chvilku chladit do ledničky, bude se vám s ním lépe pracovat.

Upečené kremrole sundejte z forem a připravte si je na plnění. Krém dejte do cukrářského pytlíku nebo do takovéto plničky, jako mám já. S ní to jde fakt snadno. Kremrole plňte vždy z obou dvou stran a udělejte si na konci pěknou špičku. Ideální na to používejte takový krouživý pohyb.

Hotové kremrolky můžete ještě pocukrovat moučkovým cukrem a dejte je chladit do lednice. Jsou výborné hned po upečení, ale druhý den se vše rozleží a je to luxus. Skladujte je v lednici. Nakonec něco praktického – 1 balení těsta mi vyšlo na na 30 kremrolí, což je množství, na které přesně stačil hotový krém z jednoho salka a jednoho másla. Pokud byste chtěli vyzkoušet nějakou slanou variantu, kremrole můžete plnit třeba křenovou šlehačkou apod.

Jak se vám líbí tento dezert? Zkoušeli jste už někdy krém ze salka? Napište mi:-)

Vaše Čičulka

Tagged on:

10 thoughts on “Domácí kremrole s krémem ze salka

  1. Helena

    Hani, tak u nás se kremrole dělají úplně jinak, ale když vidím ty tvé, mám chuť je vyzkoušet. Z kupovaného těsta jsou raz dva a krém je taky jednoduchý. Ze Salka dělám krém celkem často, ale nechávám ho zkaramelizovat.
    Měj příjemný den, Helena

    1. ciculka Post author

      Ahoj Helenko,
      a jak je děláte? Karamelový krém dělám taky, ale kupuji na to rovnou karamelové salko, je to taky jednoduché:-D

      1. Helena

        Haničko, já nijak!!! To mamka – těsto si od ní musím vyžádat, recept ještě nemám, uvnitř je vařený sníh.
        Pa, Helena

        1. ciculka Post author

          Moje babička taky dělala domácí těsto, já si to tedy trochu ulehčila. Ten vařený sníh znám, ale moc mi nechutná, krém ze salka je lepší:-)

  2. Babilenka

    Hani, na kremrole byla specialistka moje maminka. Těsto si dělala sama a plnila sněhem, co šlehala nad párou. Kremrole miluje můj nejmladší syn, dělala je hlavně kvůli němu, když měl svátek nebo narozeniny. Dort nechtěl, chtěl jen kremrole. Měl je vždycky spočítané, aby mu je někdo nečmajznul…Tvůj recept je jiný a rychlejší, zapsala jsem si ho a udělám, dám pak info, jak Martinovi chutnaly. Děkuju za tip. A Salko zkaramelizuješ tak, že ho dáš v zavřené plechovce vařit do hrnce s vodou nejméně na 2 hodiny. Čím se vaří déle, tím je pak hustší. Dříve jsem to tak taky dělala, teď kupuju už hotové zkaramelizované. Ahoj Lenka
    http://www.babilenka.cz

    1. ciculka Post author

      Ahoj, já nemám ráda právě ten sníh, proto jsem si to naplnila krémem, to je fakt luxus. Taky kupuji hotové karamelové salko, je to fakt snadné…

  3. Lucie

    Ahoj, normálně bych si na kremrole vůbec netroufla, ale podle Tvého podrobného receptu proloženého fotkami se mi jednak sbíhají sliny a druhak si říkám, že bych to mohla zkusit, jen prvně musím sehnat ty ruličky.

    1. ciculka Post author

      Ahoj,
      u nás je mají v Orionu i v klasickém obchodě s domácími potřebami. Jina si myslím, že bys je sehnala i na internetu. Jinak je to fakt snadné, určitě to vyzkoušej:-)

  4. Stáňa

    Hani, já znám kremrole jen v plněné bílkovým sněhem, s krémem jsem je nikdy nejedla. Doma je nedělám, protože manžel je nerad a co byh si sama počala s plechem kremrolí :p ?
    Hezký den

    1. ciculka Post author

      Ahoj Stáni,
      já kremrole se sněhem taky nejím, ty s krémem jsou ale luxusní a klidně bych snědla celý plech…

Napsat komentář: ciculka Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *