Zapečené chleby podle Apetitu

Krásný den, 

po delší době zase přináším jeden recept. Toto jídlo zaujalo moji mamku v časopise Apetit, který odebírá. Není to nic náročného, ale je to podle mě hodně těžké a mastné, uvidíte sami.

co budeme potřebovat:

  • krájený chléb
  • máslo
  • jarní cibulku
  • slaninu
  • smetanu
  • hořčici
  • dobrý sýr, např. goudu

Cibulku si klasicky opláchneme a nakrájíme na drobno. Na troše másla ji zpěníme. Přidáme smetanu, lžičku hořčice a strouhaný sýr. Vznikne nám taková slaná pasta, kterou si z pánve přendáme.

část směsi mi pak zbyla a použila jsem ji normálně k masu a bramborám další den

Na té samé pánvi osmahneme slaninu. Není třeba pod ni dávat nějaký tuk, protože se tam předtím dělala ta cibulka na másle a taky proto, že ta slanina je sama o sobě tučná. Když je slanina hotová, dáme ji na papírový ubrousek, aby se tuk vsákl.

Chléb potřeme máslem, sýrovou směsí se smetanou a poklademe opraženou slaninou. přiklopíme dalším plátkem. Takovýto sendvič pak smažíme z obou stran na pánvi.

Mamce jsem ho podávala ještě se salátem, určitě by se k tomu hodila i jiná zelenina, třeba rajče nebo paprika. Každopádně mi přišlo, že je to docela mastné, vynechala bych určitě to máslo (ale bylo v receptu). Je to hodně syté jídlo, hodí se klidně na oběd nebo pořádně vydatnou večeři. Odebíráte nějaké časopisy o jídle? Napište mi:-)

Vaše Čičulka

Tagged on:

4 thoughts on “Zapečené chleby podle Apetitu

  1. Stáňa

    I mně přijde, že to musí být hrozně mastné – už od pohledu. Já bych možná na každý krajíc dala tu slaninu, na ni navrstvila sýrovosmetanovou směs a zapekla to v troubě nebo pod grilem…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *