Krásný den,
po delší době zase přináším jeden recept. Toto jídlo zaujalo moji mamku v časopise Apetit, který odebírá. Není to nic náročného, ale je to podle mě hodně těžké a mastné, uvidíte sami.
co budeme potřebovat:
- krájený chléb
- máslo
- jarní cibulku
- slaninu
- smetanu
- hořčici
- dobrý sýr, např. goudu
Cibulku si klasicky opláchneme a nakrájíme na drobno. Na troše másla ji zpěníme. Přidáme smetanu, lžičku hořčice a strouhaný sýr. Vznikne nám taková slaná pasta, kterou si z pánve přendáme.
Na té samé pánvi osmahneme slaninu. Není třeba pod ni dávat nějaký tuk, protože se tam předtím dělala ta cibulka na másle a taky proto, že ta slanina je sama o sobě tučná. Když je slanina hotová, dáme ji na papírový ubrousek, aby se tuk vsákl.
Chléb potřeme máslem, sýrovou směsí se smetanou a poklademe opraženou slaninou. přiklopíme dalším plátkem. Takovýto sendvič pak smažíme z obou stran na pánvi.
Mamce jsem ho podávala ještě se salátem, určitě by se k tomu hodila i jiná zelenina, třeba rajče nebo paprika. Každopádně mi přišlo, že je to docela mastné, vynechala bych určitě to máslo (ale bylo v receptu). Je to hodně syté jídlo, hodí se klidně na oběd nebo pořádně vydatnou večeři. Odebíráte nějaké časopisy o jídle? Napište mi:-)
Vaše Čičulka
Hezky :O já se poslední dobou snažím vyhýbat mastným jídlům
To chápu, já taky. Toto jsem dělala mamce, kterou recept zaujal v časopise.
I mně přijde, že to musí být hrozně mastné – už od pohledu. Já bych možná na každý krajíc dala tu slaninu, na ni navrstvila sýrovosmetanovou směs a zapekla to v troubě nebo pod grilem…
Ahoj,
určitě, máslo bych prostě vynechala, ale dělala jsem to přesně podle receptu v časopise.