Krásný den,
omlouvám se, za tu pauzu, ale nějak mě to pracovně zmohlo. Momentálně nemám připravený žádný článek a fotky mám doma jen na dnešní recept a na bílkový chlebíček. Dneska si tedy užijeme krkovičku, a co bude zítra, netuším:-) Jedná se o hodně jednoduchý recept a je to oblíbené jídlo mamky. Já s tátou to naopak vůbec nevyhledáváme, protože nám nechutná krkovička. Příprava jídla vám zabere přibližně hodinku a podle mamky je to veliká mňamka.
![](http://ciculka.cz/wp-content/uploads/142653981_240117877556596_4507324986293770676_n.jpg)
co budeme potřebovat:
- vepřová krkovice
- slanina
- niva
- hořčice plnotučná
- sůl
- gyros
- grilovací koření
- olej na smažení
- voda
- česnek nebo česneková pasta
![](http://ciculka.cz/wp-content/uploads/142403475_488871612505669_1931167177274341226_n.jpg)
![](http://ciculka.cz/wp-content/uploads/141793300_396383391662343_215975556680996029_n.jpg)
Samozřejmě začneme přípravou masa. Já jsem měla krkovičku už rovnou nakrájenou na plátky, ale někdy kupuji i tu v kuse a sama si to nakrájím. Maso omyjeme a naklepeme. Já na to vždy používám nějaký igelitový sáček (samozřejmě čistý:-D), vadí mi kousky masa, které by zůstávaly v paličce.
![](http://ciculka.cz/wp-content/uploads/142114873_456406095365101_5383527532230873561_n.jpg)
Naklepané maso osolíme a pomažeme hořčicí. Jelikož bude v rolce výrazná niva, vybírám spíše plnotučnou hořčici, kdybych ji plnila třeba jen šunkou a eidamem, použila bych spíše nějakou výraznější, např. francouzskou. Na plátek položíme slaninu a kousky nivy. Vše pečlivě zarolujeme a upevníme párátky. Hotové rolky posypeme důkladně gyrosem a grilovacím kořením.
![](http://ciculka.cz/wp-content/uploads/142050297_1384275028576970_8763695472418478778_n.jpg)
![](http://ciculka.cz/wp-content/uploads/141846396_415854516164320_2222938745475434413_n.jpg)
![](http://ciculka.cz/wp-content/uploads/142501534_412593016625603_5166064846066316948_n.jpg)
![](http://ciculka.cz/wp-content/uploads/142573631_1552038281670637_599801325395338523_n.jpg)
Maso si přendáme do pánve, kde je trochu oleje. Na pánvi maso necháme jen zatáhnout, přibližně jednu minutku z každé strany. Poté si rolky přendáme do pekáčku, podlijeme je vodou. Pokud vám zbyde nějaká niva jako mně, tak ji klidně přidejte také k masu. Udělá to dohromady moc dobrý výpek. Pro lepší chuť dávám na každou rolku špetku česnekové pasty (nebo drceného česneku) – cca na špičku na nože.
![](http://ciculka.cz/wp-content/uploads/142699294_245474170420901_6918083422616902216_n.jpg)
![](http://ciculka.cz/wp-content/uploads/142653981_240117877556596_4507324986293770676_n-1.jpg)
![](http://ciculka.cz/wp-content/uploads/142277611_455729912478880_8964328990471679301_n.jpg)
![](http://ciculka.cz/wp-content/uploads/142295750_155391026191795_6041643885286280385_n.jpg)
Vše zakryjeme alobalem, který na několika místech ho propíchneme vidličkou. Maso pečeme v troubě na 200 stupňů přibližně 20 minut, poté alobal sundáme a necháme ho péct dalších deset minut. Rolky otočíme, pomocí lžíce rolky trochu polijeme tím sosem a necháme je péct dalších 10 minut.
![](http://ciculka.cz/wp-content/uploads/142333624_562199244663331_5879881102506889230_n.jpg)
Tyto rolky jsou dost syté, takže se k nim hodí nějaký lehký zeleninový salát. Mamka se na to těšila tak, že jsem stihla doma udělat jedinou fotku, když si je už odnášela pryč:-D
![](http://ciculka.cz/wp-content/uploads/142527035_3563876950347186_7981288963053248469_n.jpg)
Děláte doma rádi různé masové rolády a rolky? Jaké je vaše oblíbené maso? Napište mi:-)
Vaše Čičulka
Ahoj, mám moc ráda masové rolády, je spousta druhů, pokaždé to chutná jinak a myslím, že mi bude chutnat i tahle:-)
Ahoj,
já mám taky moc ráda masové rolády, nejlepší je ta kuřecí od mamky:-) Mohla bych ji zase přemluvit, aby ji udělala:-)
Rolky občas dělá manžel – z kuřecího masa plněné slaninou, párkem, míchanými vejci a okurkou. Nebo děláme klasické španělské ptáčky. Já narozdíl od tebe mám krkovičku celkem ráda, není příliš suchá, takže možná bych tohle jídlo mohla vyzkoušet. Jen musím vymyslet jinou přílohu – na zeleninový salát bych manžela nenachytala. Vidím to na šťouchané brambory – k těm by mohl být výpek prima.
Hezký den
Ahoj, mamka taky dělá roládu z kuřecího, kde je šunka, míchaná vajíčka a párek. Já tam ráda dávám sýr, sýr totiž můžu všude:-) Mám pocit, že mamka by to nejraději dala s masem, ona je prostě masožravec:-)
Ahoj, no tak už konečně vím, co těm mým chlapcům uvařím o víkendu. Děkuju za recept!
Ahoj Sabi,
tak to přeji dobrou chuť:-)
Haničku, i u nás se závitky nebo velké rolády dělají celkem často. Já mám ráda kuřecí kapsy plněné parmskou šunkou, špenátem, mozzarelou a sušenými rajčaty. Manžel dělá roládu vepřovou (většinou z kýty) plněnou sýry. Moc mi chutná krůtí roláda plněná šalvějovým máslem a pomeranči -už jsem ji dlouho nedělala.
Měj příjemný den, Helena
Ahoj Helenko,
já miluji plněné kuřecí kapsy, ty u nás dělá hlavně mamka. Ta krůtí roláda mě dost zaujala, neměla bys recept?
Hani,
posílám recept: https://sincerehelena.blogspot.com/2015/02/kruti-zavitky-s-pomerancovym-maslem.html
Ahoj Helenko,
díky moc za recept, dost mě zaujal a určitě ho vyzkouším:-)