Vepřová roláda

Krásný den, 

dneska jsem tu zase s jedním receptem, který byl vytvořen na přání mojí mamky. Já mám ráda hlavně krůtí a kuřecí maso, kdežto ona spíše vepřové, a to ještě to prorostlé. Takže občas vyrábím jedno jídlo pro sebe a jiné pro ni. Tato roláda není nijak náročná, s vepřovým masem se mi pracovalo dobře.

co budeme potřebovat:

  • cca centimetr vysoký látek krkovičky
  • francouzská hořčice
  • šunka
  • sýr niva
  • sůl
  • pepř
  • gyros
  • párátka
  • igelitový pytlík
  • sklenice vody

Připravíme si na prkénko plátek krkovičky (já ho vždy ještě opláchnu studenou vodou), přiložíme igelitový pytlík a přes něj důkladně maso naklepeme. Snažím se vždy maso naklepávat tak, aby se rozprostřelo co nejvíce do šířky.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vše osolíme a opepříme.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maso potřeme francouzskou hořčicí (pokud někomu vadí její ostrá chuť, může použít klidně klasickou plnotučnou).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Plátek poklademe šunkou a špalíčkem sýru niva.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vše zarolujeme, upevníme párátky a schováme i konce, aby sýr moc nevytékal ven.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vložíme do pekáčku, podlijeme vodou a posypeme kořením gyros. Maso jsem pekla cca 2 hodiny na 220 stupňů. V průběhu pečení jsem ho kontrolovala, podlévala a otáčela, aby bylo vše rovnoměrně propečené a aby se udělal výpek. Pekla jsem v otevřeném pekáčku a roládu jsem zakryla alobalem.

Je to taková klasická roláda, hodí se k bramborám i k rýži. Krkovička pustí dost šťávy, takže se nemusíte bát, že by to bylo suché. Zajímalo by mě, jaký váš oblíbený recept na krkovičku. Napište mi:-)

Vaše Čičulka

 

Tagged on:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>