Hellmans kuřecí kousky

Krásný den, 

nedávno, jak byla strašná vedra, jsem přemýšlela, co dobrého bych si doma udělala, a vzpomněla jsem si na jeden rychlý a snadný recept, který znám už několik let. Našla jsem ho na stránkách firmy Hellmans.

co budeme potřebovat:

  • kuřecí prsa nakrájená na tenké plátky (2 menší prsa)
  • tatarka Hellmans (jeden pytlík)
  • mouka hladká
  • sůl
  • pepř
  • olej na smažení

Kuřecí prsa si opláchnu, nakrájím na plátky.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Já krájím na fakt tenké a spíše menší kousky, aby se to dobře a rychle propekla a osmažilo.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Maso si pěkně rozložím na prkénku a okořením solí a pepřem. Pak ho pořádně promnu mezi sebou, aby se koření do masa dobře zapracovalo ze všech stran.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Do misky si připravím tatarku, přidám maso a promíchám. Pokud mám čas, dám si maso aspoň na hodinku odležet do ledničky.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na pánev si naliji rostlinný olej a nechám o rozpálit.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jednotlivé miniřízečky rychle obalím v hladké mouce.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kousky masa opatrně kladu na pánev a smažím z obou stran dozlatova.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Usmažené je to velmi rychle, maso je jemné a hodně křehké. Pokud máte rádi česnek, můžete do tatarky jeden stroužek přidat. takto připravené maso můžete sníst s pečivem nebo se to hodí i do nějakého lehkého letního salátku. jaká je Vaše oblíbená letní marináda na maso? Napište mi:-)

Vaše Čičulka

 

Tagged on:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>