Krásný den,
původně jsem si myslela, že vám napíšu recept na domácí banánový chlebíček, ale dělala jsem o víkendu krkovičku na pivu pro mamku, já s tátou jsme měli mít kuře. A aby to neměl taťka tak suché, tak jsem udělala takový rychlý přeliv, který se hodí na různé maso (ideálně nějaký plátek).
co budeme potřebovat:
- olivový olej
- máslo
- žampiony
- slanina
- cibule
- sklenice vody
- sůl
- strouhaný sýr
- hladká mouka
Recept je jednoduchý a rychlý, do 15 minut budete mít hotovo. Rovnou si dejte pánev na sporák, do ní trošku oleje a zapalte hořák. Než se pánev rozpálí, tak si omyjte a nakrájejte žampiony. Vhoďte je do pánve a lehce osolte. Houby pustí trochu vody, nelekněte se:-)
Připravte si slaninu, kterou taky nakrájejte na malé kousíčky. Čím menší, tím lepší. Přidejte ji k žampionům a nechte pěkně osmažit. Občas směs prohrábněte vařečkou, aby se vše smažilo rovnoměrně.
Když už je směs v pánvi téměř hotová, tak si připravte cibuli, nakrájejte ji na jemno a opět přidejte do pánve. Cibulka se smaží rychle, bude stačit minutka dvě…
V tu chvíli, kdy je směs v pánvi osmažená dozlatova, lehce je poprašte hladkou moukou. Poté tam nalijte sklenici vody a důkladně promíchejte. Omáčka díky mouce zhoustne. Trochu vody nechte vyvařit.
Nakonec to dochuťte trochou strouhaného sýra a kouskem másla, který vše zjemní.
Hotovou směsí můžete přelít Vaše maso. Mamka to měla s krkovičkou na pivu a táta s kuřecí kapsou. Oba shodně tvrdili, že se to k jejich masu moc hodí:-) Přeji dobrou chuť:-)
Vaše Čičulka