Rychlý přeliv na maso

Krásný den,

původně jsem si myslela, že vám napíšu recept na domácí banánový chlebíček, ale dělala jsem o víkendu krkovičku na pivu pro mamku, já s tátou jsme měli mít kuře. A aby to neměl taťka tak suché, tak jsem udělala takový rychlý přeliv, který se hodí na různé maso (ideálně nějaký plátek).

co budeme potřebovat:

  • olivový olej
  • máslo
  • žampiony
  • slanina
  • cibule
  • sklenice vody
  • sůl
  • strouhaný sýr
  • hladká mouka

Recept je jednoduchý a rychlý, do 15 minut budete mít hotovo. Rovnou si dejte pánev na sporák, do ní trošku oleje a zapalte hořák. Než se pánev rozpálí, tak si omyjte a nakrájejte žampiony. Vhoďte je do pánve a lehce osolte. Houby pustí trochu vody, nelekněte se:-)

 

Připravte si slaninu, kterou taky nakrájejte na malé kousíčky. Čím menší, tím lepší. Přidejte ji k žampionům a nechte pěkně osmažit. Občas směs prohrábněte vařečkou, aby se vše smažilo rovnoměrně.

Když už je směs v pánvi téměř hotová, tak si připravte cibuli, nakrájejte ji na jemno a opět přidejte do pánve. Cibulka se smaží rychle, bude stačit minutka dvě…

 

V tu chvíli, kdy je směs v pánvi osmažená dozlatova, lehce je poprašte hladkou moukou. Poté tam nalijte sklenici vody a důkladně promíchejte. Omáčka díky mouce zhoustne. Trochu vody nechte vyvařit.

Nakonec to dochuťte trochou strouhaného sýra a kouskem másla, který vše zjemní.

Hotovou směsí můžete přelít Vaše maso. Mamka to měla s krkovičkou na pivu a táta s kuřecí kapsou. Oba shodně tvrdili, že se to k jejich masu moc hodí:-) Přeji dobrou chuť:-)

Vaše Čičulka

Tagged on:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *