Krásný den,
dneska tu mám pro vás snadný recept na velmi dobrý moučník. Nepečené koláče doma děláme docela často, máme různé varianty podle toho, jaké suroviny zrovna chceme použít. Toto je takový ten základní recept, který se dá potom různě obměňovat.
co budeme potřebovat:
- cukrářské piškoty
- plechovka kompotovaných broskví
- 3 tvarohy
- cukr krystal
- 2 vanilkové pudingy
- 1 litr mléka
- libovolné ovoce – mám maliny a borůvky
Připravíme si formu, do které budeme vše vrstvit. Pokud ji máte hranatou jako já, doporučuji vám na to cukrářské piškoty, které jsou delší. Jestli využijete klasickou dortovou s kulatým půdorysem, vezměte spíše klasické kulaté piškoty pro děti. Vyskládejte je na dno tak, aby bylo celé zakryté. Když vám něco zbyde, použijte to na strany.
Otevřete opatrně plechovku s kompotovanými broskvemi a nalijte sladkou šťávu na piškoty. Ony ji krásně nasáknou, změknou a jejich chuť bude luxusní. Přibližně polovinu broskví pokrájejte na kousky a nasypte na piškoty.
V míse si rozmíchejte tvarohy s trochou cukru. Oslaďte směs podle chuti. Na tři tvarohy jsem dala tři vrchové lžíce cukru. Tvarohovou směs nalijte na piškoty s ovocem. Na vrchu tvaroh opět posypte ovocem. Můžete použít zbytek broskví nebo jiné ovoce, které máte rádi. Já jsem si broskve nechala na nedělní oběd a do dortu jsem použila maliny a borůvky.
V hrnci si podle návodu uvařte litr vanilkového pudingu. Nemusíte ho moc sladit, protože sladký je už tvaroh i ovoce. Hotový puding nalijte na koláč a nechte ho vychladnout. Poté ho zakryjte potravinářskou folií a dejte chladit na delší dobu do lednice (klidně do druhého dne).
Koláč je nejlepší druhý den, kdy se všechny chutě pěkně propojí. Kromě servírování ho nechávejte v lednici. Já mám nepečené dezerty nejraději v teplých dnech, protože příjemně osvěží a je v nich ovoce:-) Děláte doma také nepečené koláče? Napište mi:-)
Vaše Čičulka
Haničko, tyhle dezerty dělám hlavně v létě. Vychlazené jsou skutečně super.
Děkuji za inspiraci a přeji hezký den, Helena
Ahoj Helenko, my taky. Tento jsem připravila v ty dny, kdy bylo minulý měsíc krásně a teplo. Pak zase přišel ten děsný sníh…
Mňam. Také máme doma moc rádi nepečené dezerty. A tenhle by mi teď fakt bodl! Mám totiž venku moudrák a moc toho do té pusy nenacpu… 😀 Akorát bych vynechala broskve, které nejím 🙂
WantBeFitM
Ahoj,
tak to jsi chudinka, taky si pamatuji, jaké to bylo, když jsem o něj přišla. Já broskve miluji, ale kouzlo těchto nepečených dezertů spočívá v tom, že tam člověk může dát jakékoliv ovoce:-)
Ahoj, nepečené dezerty mám ráda, místo pečení jen hodím do lednice a jak říkáš, jsou ovocné, osvěžující a teď pomalu začne sezona ovoce, tak určitě recept vyzkouším:-)
Ahoj,
přesně! Už se těším, až se oteplí a zase ho připravím:-)
Tvůj nepečený koláč vypadá moc dobře! ♥
Ahoj,
díky moc!
Nepečené máme také nejraději v létě, pěkně vychlazené, se sezónním ovoce jsou luxusní. Musím říct, že s pudingem jsem ho ještě nedělala, většinou používám – tvaroh nebo mascarpone, šlehačku, bílý jogurt, různě to kombinuji, co zrovna mám v lednici :-).
Hani, děláš mi chutě a já jsem zrovna v „režimu“, tak žádné sladké dobroty nemohu!
Ahoj,
přesně! Pudingová varianta je vážně skvělá, ale jinak jsem už dělala vše, co jsi vyjmenovala. Přesně jak píšeš, dá se použít ledacos:-)
Hani, nepečené taky děláme, občas ne do formy, ale jako vrstvené poháry rovnou do skleniček. Líp se to v lednici skladuje než velká forma a taky jsme doma jen dva, tak někdy recepty zmenšuju… Před časem jsem dělala něco podobného, ale tam se pudink míchal s tvarohem dohromady. Máš pravdu, že na nepečené koláče existuje hodně variací a obměn.
Hezký den
Ahoj Stáni,
poháry taky doma děláme, vždy záleží na tom, pro kolik lidí to plánuji. Už se těším, až bude teplo a zase ho připravíme.
Hani u nás jsou nepečené dezerty v oblibě. Je to rychlé a osvěžující. V poslední době je dělám už jenom do skleniček. Měj se pěkně. Lenka
http://www.babilenka
Ahoj Leni,
do skleniček je taky občas děláme, záleží na příležitosti:-) Měj se krásně!
Ahojky, tento koláč vypadá tedy luxusně! Určitě si recept opíšu a v létě vyzkouším. Mám v létě taky víc ráda osvěžující dezerty nebo zmrzliny. Jinak z nepečených dezertů doma děláme často tiramisu 🙂
Ahoj,
koláč určitě vyzkoušej, je moc dobrý:-)
Hmm, to je opět skvělý recept!!! Na příští týden, kdy budeme mít návštěvu bych mohla s nivovou pomazánkou, po které se dle mého jen zapráší ☺ udělala, nám ke kávě. ☺☺ Hani, kam ty na to chodíš. Super!!! Krásný večer přeji. ☺♥
Ahoj Eri,
určitě ho vyzkoušej, je fakt dobrý – svěží, lehký, zbytečně nepřeslazený:-) Recepty hledám všude, něco je rodinné dědictví, jinde se inspiruji na internetu nebo v nějaké kuchařce. A dost věcí si vymyslím i sama:-)