Mrkvová roláda – recept

Krásný den,

mamka mi domů přinesla recept na mrkvovou roládu. Přišlo mi to zajímavé a mrkev mám moc ráda. Jedná se vlastně o klasickou piškotovou roládu, která je právě ozvláštněná tou mrkví.

co budeme potřebovat na těsto:

  • 3 vejce
  • 100 g cukru krystal
  • 80 g polohrubé mouky
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 1 lžíce oleje
  • 150 g najemno nastrouhané mrkve
  • 50 g mletých pistácií
  • špetka skořice
  • špetka muškátového oříšku
  • kůra z jednoho pomeranče

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Vejce si s cukrem vyšleháme do hladké pěny. Robot to zvládne za několik minut, dejte mu aspoň pět. Poté přidáme mouku, olej a kypřící prášek. Vše pořádně promícháme a pak do směsi přidáme zbytek ingrediencí. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme cca 20 minut. Hotové těsto přesuneme na úterku a zarolujeme a necháme vychladnout.

co budeme potřebovat na krém a na zdobení:

  • 500 g mascarpone
  • 250 ml šlehačky
  • 50 cukru moučka
  • šťáva z poloviny pomeranče
  • oříšky, jedlé květy a lesní ovoce na ozdobu

Šlehačku vyšleháme dotuha a postupně do ní přimícháváme cukr moučka. Poté velmi opatrně zapracujeme mascarpone (ideálně po částech) a pomerančovou šťávu. Krém necháme aspoň třicet minut vychladnout v lednici.

Vychladlé těsto opatrně rozbalíme, pomažeme krémem a opět zarolujeme. Povrch potřeme zbytkem krému a ozdobíme oříšky a ovocem. Roládu určitě skladujeme v lednici. Roláda je krásně měkká, nadýchaná a díky mrkvi i krásně slaďoučká.

Zkoušeli jste už někdy mrkvovou roládu? Napište mi:-)

Vaše Čičulka

Tagged on: ,

12 thoughts on “Mrkvová roláda – recept

  1. Sabina Nováková

    Ahoj Haničko, to zní jako zajímavá směsice chutí, já už nepekla ani nepamatuju naposledy snad do práce, doma o to moc nikdo nestojí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *