Maminčin perník s domácí meruňkovou marmeládou

Krásný den, 

sobota se nesla ve znamení vaření a pečení a většinu receptů vám zde na blogu představím:-) Dnes to bude o pečení, konkrétně jsem si vybrala perník, který mám velmi ráda. Pro recept jsem si šla k mamce, proto je to maminčin perník:-)

ingredience:

  • 500 gramů hladké mouky
  • 300 gramů cukru krupice
  • 2 vejce
  • 2 prášky do pečiva do perníku
  • 2 lžičky skořice mleté
  • 2 lžíce kakaa na vaření
  • půl litru mléka
  • kokos na vysypání plechu
  • tuk (v mém případě máslo) na vymazání formy
  • dobrý marmeláda – v létě jsem zavařovala jako divá, takže mám doma zásoby meruňkové, která mi v něm stejně chutná nejvíce

Do velké mísy nasypeme hladkou mouku, cukr, kypřící prášek (také tomu doma říkáte prdopeč?), skořici a kakao. Dále přilijeme mléko, rozklepneme opatrně dvě vejce. Vše důkladně promícháme, aby nám vzniklo hladké těsto bez hrudek. Doporučuji být na začátku velmi opatrný, protože to kakao hodně práší.

do velké mísy dáme hladkou mouku

přisypeme cukr

přidáme dvě vejce

půl litru mléka

2 kypřící prášky do perníku

2 lžíce kakaa

2 lžičky skořice

zamícháme

Hlubší pekáč či formu si vymažeme a vysypeme kokosem. Pokud kokos nemáte rádi, tak místo něj použijte zase hladkou mouku. Celé těsto opatrně nalijeme do formy a rozprostřeme rovnoměrně po celém dnu. Pečeme v troubě na 180 stupňů cca 25 – 30 minut. Doporučuji upečenost vyzkoušet pomocí párátka.

formu vymažeme a vysypeme kokosem

a pečeme

Po vyndání necháme vychladnout, poté vyklopíme. Opatrně celý korpus rozřízneme a namažeme meruňkovou marmeládou. Poté obě části zase spojíme a můžeme servírovat. Přeji dobrou chuť.

upečený perník

 

Co dobrého jste pekli v poslední době Vy? Také máte zvyk mít doma pořád napečeno? Napište mi:-)

Vaše Čičulka

Tagged on:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *