Čokoládové sušenky z ovesných vloček

Krásný den, 

teto recept mám od kolegyně Jany, která je pravidelně peče k různým příležitostem. Já je mám moc ráda, protože nejsou zbytečně přeslazené a chutné jsou opravdu dlouho. Jinak vás možná zarazí fotky, ale pekly jsme je s mamkou u ní doma, protože moje trouba je rozbitá. Každopádně recept je velmi snadný, vhodný i pro začátečníky:-)

co budeme potřebovat:

  • 400 gramů polohrubé mouky
  • 100 gramů vloček
  • 250 gramů hery
  • 150 gramů cukru krupice
  • 2 vejce
  • 1. vanilkový cukr
  • špetka soli
  • 1/2 prdopeče
  • 200 gramů čokolády na vaření

Na začátku si vyndejte heru, aby vám změkla. Začínáme tím, že si vločky opečeme na sucho na pánvi. Opravdu tam nedávejte žádný omastek, jen je lehce opražte.

Heru utřeme s cukrem a vejci, přidáme mouku, sůl, prdopeč, vločky. Místo klasického cukru můžete použít i třtinový, což já u pečení dělám ráda:-)

Čokoládu nasekáme na kousky a vmícháme do těsta. Klidně můžete zpracovat nějakou starou klasickou čokoládu, co máte doma. Jen ji na chvilku vychlaďte v lednici a pak ji velkým nožem nasekejte na malé kousky. Popřípadě můžete použít hrubé struhadlo.

Z těsta můžete rukama dělat malé placičky nebo lžíci nandávat kopečky rovnou plech. Určitě si pod to dejte pečící papír, ušetří vám to spoustu práce. Když děláte placičky rukama, sušenky jsou spíše takové uhlazené. Lžící jsou hrubší. Na chuti to nic nemění, oba postupy jsou ok:-) Pečeme cca 20 minut, je třeba si to hlídat, aby se vám sušenky zespoda nepřipálily.

Říkala jsem si, že příště zkusím půlku čokolády nahradit kandovaným ovocem, protože to tomu podle mě dodá ještě větší šmrnc. Sušenky vydrží dobré dlouho, klidně si je můžete schovat do nějaké plechovky. Já je ráda jím je tak, táta si je nejraději namáčí do kakaa:-) Přeji dobrou chuť!

Vaše Čičulka

Tagged on:

4 thoughts on “Čokoládové sušenky z ovesných vloček

    1. ciculka Post author

      Ahojky,
      to není vůbec špatný nápad, já tak moc šikovná nejsem. Určitě zkus přidat i to kandované ovoce:-)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *