Ananasové řezy s kokosovým krémem – recept

Krásný den, 

dneska mám pro vás recept na skvělý moučník, který je plný letních svěžích chutí a je opravdu snadný na přípravu (pokud nepřipálíte puding jako já:-D).Jedná se o ananasové řezy s kokosovým krémem.  Našla jsem původní verzi receptu na internetu a jen trochu jsem ji upravila.

co budeme potřebovat na těsto:

  • 350 gramů polohrubé mouky
  • 150 gramů cukru
  • 350 gramů ananasového kompotu v plechovce
  • kypřící prášek
  • 2 vejce
  • 100 ml mléka
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • špetka soli
  • máslo a kokos na vymazání

Toto je klasická buchta na plech, takže si připravte jeden větší a hlubší, důkladně ho vymažte máslem a vysypte sypkým kokosem. Slijte ananasový kompot a ovoce rozmixujte na kaši. Já jsem použila klasický smoothie maker a bylo to za minutku hotové. Je tedy jedno, jestli máte kompot s kousky nebo plátky. Kousky si tam rovnou nasypete, plátky překrojíte, aby se vešly do nádoby. Všechny další ingredience smíchejte, vznikne pěkně vláčné těsto. Nalijte ho na vymazaný a vysypaný plech a dejte péct na 180 stupňů na cca 30 minut (aby byl pěkně růžový).

konzistence těsta

vymazaný a vysypaný pekáč

hotový korpus

co budeme potřebovat na krém a vrchní vrstvu:

  • kyselejší marmeládu
  • 500 ml mléka
  • kokosový puding – 1 sáček
  • čokoládu na strouhání
  • kokosové plátky
  • 1 vanička polotučného tvarohu
  • 3 lžíce moučkového cukru

Zatímco co se peče korpus, si připravte krém. Podle návodu z mléka, cukru a pudingu v sáčku udělejte klasický puding. Dávejte si pozor, aby se vám mléko nepřipálilo jako mně. Pokud se vám to stane, tak pak do hrnce dejte kypřící prášek, nalijte tam trochu vody a přiveďte to k varu. Připálená špína krásně povolí a jde to hned pryč.

uvařený puding

Do vychladlého pudingu přimíchejte tvaroh. Vznikne tak svěží krém s kokosovou příchutí. Klidně ho dejte ještě a chvíli chladit do ledničky. Vychladlý upečený korpus nechejte ve formě a potřete ho marmeládou. Není třeba nijak šetřit. Ideální je nějaká kyselejší, já jsem zvolila rybízovou a padla na to celá menší sklenička. Je to domácí marmeláda, takže značku vám nepovím:-) Na marmeládovou vrstvu natřete kokosový krém. Jako finální úpravu zvolte posypání strouhanou čokoládou a plátky kokosu. Myslím si, že by se nahoru hodily i drcené oříšky, zde už záleží jen na vaší chuti.

finální zdobení

Kvůli krému je třeba nechávat tuto buchtu neustále v ledničce, ale ona vám asi dlouho nevydrží, je totiž luxusní. Kombinace kokosu a ananasu je taková letní a svěží, myslím, že vám to bude fakt chutnat. 

Přeji dobrou chuť!

Vaše Čičulka

 

Tagged on: ,

16 thoughts on “Ananasové řezy s kokosovým krémem – recept

  1. Helena

    Moje mamka má moc ráda kokos. Snad si na tuhle tvou dobrotu vzpomenu, až jí budu chtít potěšit nějakou dobrotou…
    Haničko, děkuji a přeji hezký večer, Helena

  2. Helena

    …no, to je tedy komentář pro bohy! Určitě bych našla i nějaké synonymum… To mám z toho, že dělám víc věcí najednou…
    Hezký večer, H.

  3. Stáňa

    O moučníku, kde se dává do těsta ananasový kompot, jsem slyšela, ale přesný recept jsem neznala. Trochu váhám s tím tvarohovým krémem, jestli by chutnal manželovi – s ním je to někdy těžké…

    1. ciculka Post author

      Ahoj,
      tak možná zkusit jinou příchuť než kokos, popřípadě jiný typ krému. Ale mě ten krém dost chutnal, hodně mi připomínal přibináčka.

    1. ciculka Post author

      Ahoj Hevi,
      já jsem z tohoto moučníku také nadšená. Poslední kousek jsem jedla skoro po týdnu a byl pořád výtečný:-)

  4. Lucie

    Ahoj, kokos a ananas mi přijde jako zajímavé spojení už od doby, kdy jsem ho měla v jednom sprchovém gelu od Dermacolu..Už z fotek to vypadá velmi lákavě, moc ráda vyzkouším:-)

    1. ciculka Post author

      Ahoj Marti, musím říci, že se to opravdu povedlo a doma měly řezy úspěch. Je to i docela rychlá buchta, takže ji budeme dělat doma častěji.

  5. DanaS

    Dobrý den, 350gr scezeného ananasu nebo 350gr kompletního kompotu scedit a použít to menší množství ananasu? Z receptů není jasné. Děkuji

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *