Krásný den,
dneska jsem tu zase s jedním receptem, který byl vytvořen na přání mojí mamky. Já mám ráda hlavně krůtí a kuřecí maso, kdežto ona spíše vepřové, a to ještě to prorostlé. Takže občas vyrábím jedno jídlo pro sebe a jiné pro ni. Tato roláda není nijak náročná, s vepřovým masem se mi pracovalo dobře.
co budeme potřebovat:
- cca centimetr vysoký látek krkovičky
- francouzská hořčice
- šunka
- sýr niva
- sůl
- pepř
- gyros
- párátka
- igelitový pytlík
- sklenice vody
Připravíme si na prkénko plátek krkovičky (já ho vždy ještě opláchnu studenou vodou), přiložíme igelitový pytlík a přes něj důkladně maso naklepeme. Snažím se vždy maso naklepávat tak, aby se rozprostřelo co nejvíce do šířky.
Vše osolíme a opepříme.
Maso potřeme francouzskou hořčicí (pokud někomu vadí její ostrá chuť, může použít klidně klasickou plnotučnou).
Plátek poklademe šunkou a špalíčkem sýru niva.
Vše zarolujeme, upevníme párátky a schováme i konce, aby sýr moc nevytékal ven.
Vložíme do pekáčku, podlijeme vodou a posypeme kořením gyros. Maso jsem pekla cca 2 hodiny na 220 stupňů. V průběhu pečení jsem ho kontrolovala, podlévala a otáčela, aby bylo vše rovnoměrně propečené a aby se udělal výpek. Pekla jsem v otevřeném pekáčku a roládu jsem zakryla alobalem.
Je to taková klasická roláda, hodí se k bramborám i k rýži. Krkovička pustí dost šťávy, takže se nemusíte bát, že by to bylo suché. Zajímalo by mě, jaký váš oblíbený recept na krkovičku. Napište mi:-)
Vaše Čičulka