Krásný den,
dneska tu mám pro vás jen takovou rychlovku, kterou jsem viděla na youtube – langoše z jogurtového těsta. Langoše jsem nejedla přes dvacet let a celkově s nimi mám úplně minimální zkušenost, měla jsem je asi dvakrát v životě. Každopádně momentálně jsem doma s covidem já i rodiče, takže hledám recepty, které zvládnu ze surovin, co mám běžně doma.
co budeme potřebovat:
- 150 smetanového jogurtu
- 300 gramů polohrubé mouky
- půl lžičky jedné sody
- půl lžičky soli
- česnek
- sůl
- kečup
- strouhaný sýr
- olej na smažení
Recept je velmi snadný. Mouku, jogurt, jedlou sodu a půl lžičky soli smícháme a vytvoříme kompaktní těsto. Z těsta vytvoříme čtyři placky. Já jsem to zkoušela klasicky prsty, mamka na to pak vzala válček, kterým to šlo podstatně lépe:-D Placky smažíme na oleji z obou stran.
Zatímco se placky smaží, utřeme si česnek se solí. Hotové langoše pomažeme česnekem, kečupem a posypeme strouhaným sýrem. Ve videu je měli i s tatarkou a sýrem, ale to mi přijde jako docela divná kombinace:-D Večeře byla velmi rychlá, snadná a naši byli nadšení. Já jsem svůj langoš snědla bez problémů, ale asi vím, proč jsem je dvacet let neměla:-D
Máte rádi langoše? Děláte si je i doma? Co si na ně dáváte? Napište mi:-)
Vaše Čičulka
Haničko, dobře vím, kde jsem je ochutnala poprvé – v Maďarsku na svatební cestě. Nechtěj vědět, kolik to je let… Doma jsem je dělala asi jen jednou – určitě na začátku covidového období, když jsem chtěla zpestřit jídelníček. Je to dobrota, ale snažím se smaženému vyhýbat.
Měj hezký a hlavně už zdravý den. Helena
Ahoj Helenko,
tak to na to máš moc pěkné vzpomínky:-)
Hani, zdravím. Jednou za čas, proč ne… Když byli kluci malí, někdy si langoše přáli a tak jsem je dělala. Teď už jsou dospělí a hodně sportují, hlídají si jídelníček. A mně je po takových věcech těžko, takže už je dávno taky nejím. Brzy se uzdrav ! Lenka
http://www.babilenka.cz
Ahoj Leni,
já jsem je nejedla ani jako dítě:-)
Langoše nedělám často, není to úplně jídlo, které by korespondovalo s mým jídelníčkem a i zažíváním, ale občas si je dám, mám ráda jak langoše na slano, tak na sladko. Je to jídlo, které je ze surovin, co má většina z nás doma, takové ,,co dům dal“.
Ahoj,
líbí se mi, že je to takový rychlý recept. Jinak taky nejsem moc na taková těžká smažená jídla.
Langoše z joguetového těsta jsem nikdy nedělala, možná je někdy zkusím. Nám kdysi dělávala manželova maminka vdolky a půlku jsme jich jedli na sladko s povidly a půlku na slano, právě na způsob langošů s česnekem, kečupem a sýrem. Nedávno manžel zkoušel „reprízu“ – nebyly špatné, ale jako od tchýně to tedy nebylo :).
Hezký den
Ahoj Stáni,
já je doma zkoušela poprvé a asi je hned pro sebe dělat nebudu. Klasická smažení jídla moc často nevyhledávám, je mi z nich těžko.