Krásný den,
dneska mám pro vás recept na skvělý moučník, který je plný letních svěžích chutí a je opravdu snadný na přípravu (pokud nepřipálíte puding jako já:-D).Jedná se o ananasové řezy s kokosovým krémem. Našla jsem původní verzi receptu na internetu a jen trochu jsem ji upravila.
co budeme potřebovat na těsto:
- 350 gramů polohrubé mouky
- 150 gramů cukru
- 350 gramů ananasového kompotu v plechovce
- kypřící prášek
- 2 vejce
- 100 ml mléka
- 2 lžíce citronové šťávy
- špetka soli
- máslo a kokos na vymazání
Toto je klasická buchta na plech, takže si připravte jeden větší a hlubší, důkladně ho vymažte máslem a vysypte sypkým kokosem. Slijte ananasový kompot a ovoce rozmixujte na kaši. Já jsem použila klasický smoothie maker a bylo to za minutku hotové. Je tedy jedno, jestli máte kompot s kousky nebo plátky. Kousky si tam rovnou nasypete, plátky překrojíte, aby se vešly do nádoby. Všechny další ingredience smíchejte, vznikne pěkně vláčné těsto. Nalijte ho na vymazaný a vysypaný plech a dejte péct na 180 stupňů na cca 30 minut (aby byl pěkně růžový).
co budeme potřebovat na krém a vrchní vrstvu:
- kyselejší marmeládu
- 500 ml mléka
- kokosový puding – 1 sáček
- čokoládu na strouhání
- kokosové plátky
- 1 vanička polotučného tvarohu
- 3 lžíce moučkového cukru
Zatímco co se peče korpus, si připravte krém. Podle návodu z mléka, cukru a pudingu v sáčku udělejte klasický puding. Dávejte si pozor, aby se vám mléko nepřipálilo jako mně. Pokud se vám to stane, tak pak do hrnce dejte kypřící prášek, nalijte tam trochu vody a přiveďte to k varu. Připálená špína krásně povolí a jde to hned pryč.
Do vychladlého pudingu přimíchejte tvaroh. Vznikne tak svěží krém s kokosovou příchutí. Klidně ho dejte ještě a chvíli chladit do ledničky. Vychladlý upečený korpus nechejte ve formě a potřete ho marmeládou. Není třeba nijak šetřit. Ideální je nějaká kyselejší, já jsem zvolila rybízovou a padla na to celá menší sklenička. Je to domácí marmeláda, takže značku vám nepovím:-) Na marmeládovou vrstvu natřete kokosový krém. Jako finální úpravu zvolte posypání strouhanou čokoládou a plátky kokosu. Myslím si, že by se nahoru hodily i drcené oříšky, zde už záleží jen na vaší chuti.
Kvůli krému je třeba nechávat tuto buchtu neustále v ledničce, ale ona vám asi dlouho nevydrží, je totiž luxusní. Kombinace kokosu a ananasu je taková letní a svěží, myslím, že vám to bude fakt chutnat.
Přeji dobrou chuť!
Vaše Čičulka
Moje mamka má moc ráda kokos. Snad si na tuhle tvou dobrotu vzpomenu, až jí budu chtít potěšit nějakou dobrotou…
Haničko, děkuji a přeji hezký večer, Helena
…no, to je tedy komentář pro bohy! Určitě bych našla i nějaké synonymum… To mám z toho, že dělám víc věcí najednou…
Hezký večer, H.
Ahoj Helenko, to je v pohodě:-) Měj se krásně!
O moučníku, kde se dává do těsta ananasový kompot, jsem slyšela, ale přesný recept jsem neznala. Trochu váhám s tím tvarohovým krémem, jestli by chutnal manželovi – s ním je to někdy těžké…
Ahoj,
tak možná zkusit jinou příchuť než kokos, popřípadě jiný typ krému. Ale mě ten krém dost chutnal, hodně mi připomínal přibináčka.
Souhlasím je boží .-)
je boží, také ji ráda dělám.
Ahoj Hevi,
já jsem z tohoto moučníku také nadšená. Poslední kousek jsem jedla skoro po týdnu a byl pořád výtečný:-)
Ahoj, kokos a ananas mi přijde jako zajímavé spojení už od doby, kdy jsem ho měla v jednom sprchovém gelu od Dermacolu..Už z fotek to vypadá velmi lákavě, moc ráda vyzkouším:-)
Ahoj, vyzkoušej, budu ráda, když napíšeš, jak se to povedlo:-)
Hani, tak je vypadá opravdu luxusně, ten bych si teda dala hned teď 🙂 Měj pěkný zbytek dne.
Ahoj Marti, musím říci, že se to opravdu povedlo a doma měly řezy úspěch. Je to i docela rychlá buchta, takže ji budeme dělat doma častěji.
Ahoj Hani, tak tento dezert s jistou obměnou dělá moje máma, je úžasný. ☺
Ahoj Eri,
to máš pravdu, taky mi moc chutnal:-)
Dobrý den, 350gr scezeného ananasu nebo 350gr kompletního kompotu scedit a použít to menší množství ananasu? Z receptů není jasné. Děkuji
Ahoj,
to druhé:-)