Zapečené buřtíky – recept

Krásný den,

dneska tu mám pro recept na úžasnou mňamku, která tedy není zrovna zdravá, ale je to fakt chutné, snadné a rychlé:-) Recept jsem získala od kamarádky Klárky, která ho má zase od svojí babičky.

co budeme potřebovat:

  • špekáčky
  • olej na vymazání
  • větší červení cibule
  • niva
  • kečup

Připravíme si pekáček, který vymažeme lehounce olej. Není třeba to nějak přehánět, špekáčky obsahují tuk a v jídle bude dost šťávy, aby se to nepřipálilo. Špekáčky oloupeme a podélné nakrájíme. Přijdou na dno pekáčku.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Já jsem zvolila červenou, mám ji raději, ale klidně pracujte i s klasickou žlutou. Nasekanou cibulku přidejte na špekáčky. Jestli jste velicí milovníci cibule, klidně dejte i dvě:-D

Nivu nastrouháme nahrubo a přidáme do pekáčku. Já k tomu ráda kombinuji ještě nějaký jemnější sýr, třeba goudu, ale tady záleží na vašich preferencích. Sýrem rozhodně nešetřím, milujeme ho doma všichni:-D

Nakonec se celé jídlo zaleje důkladně kečupem. V původním receptu je ho opravdu hodně, mělo by být zakryté vše. Já jsem ho dávala méně, aby mi to doma všichni jedli, největší milovník kečupu jsem totiž já:-)

Celé jídlo se peče na cca 180 stupňů cca 30 – 40 minut. Je třeba, aby cibule byla pěkně měkká. Jestli máte rádi špekáčky křupavé, tak si můžete předem osmažit, protože zde se spíš dusí. Jako příloha stačí nějaké obyčejné pečivo, jídlo je samo o sobě dost syté.

Uznávám, že je to celkem prasárnička, ale fakt dobrá:-) Také ujíždíte na nějakém poněkud nezdravém jídle? Napište mi:-)

Vaše Čičulka

Tagged on:

12 thoughts on “Zapečené buřtíky – recept

  1. Helena

    Hani, tohle si umím představit jako alternativu místo opečených buřtu, na zahradě k pivu.
    Jinak se snažím takovým jídlům vyhýbat, abych nemusela měnit šatník :o)
    Měj příjemný den, Helena

  2. Barborah

    Já teda jím spíše zdravě a vegetariánsky ale co bych teď dala za špekáček upečený nad ohněm, už jsem ho neměla roky 😅😭
    Tenhle recept neznám, ale nemám ráda nivu, takže bych ji vynechala anebo vyměnila za jiný sýr. Příteli to ani ukázat nemohu, ten by to zblajznul hned 😁

    Jinak děkuji za tvůj komentář, s mým ex mám taky “pěkné” vzpomínky, Robocop by byl to nejmenší, já mám ráda akční filmy 😁 Ale dostala jsem třeba i dárky, co mi v den mých narozenin oznámil, že jsou na poště a jestli je chci, musím si je zaplatit, že na to nemá 😂😂

    1. ciculka Post author

      Ahojky,
      já jím maso docela často, hlavně libová kuřecí nebo krůtí prsa. Uzeniny tolik nevyhledávám, ale občas proč ne:-) Klidně můžeš nivu nahradit i jiným sýrem, já mám ráda třeba rozpečenou goudu.

  3. Lucie

    Ahoj, ráda občas zhřeším i něčím hodně nezdravým a musím říct, že na tohle se mi sbíhají sliny, miluji jídla s kečupem, kde je kečup, to mi vždy chutná:-)

  4. Zuzka

    Ahoj. Tak toto by ma nenapadlo. Ale napriek tomu aká je to kombinácia, by ma to naozaj lákalo ochutnať 🙂
    My špekáčky klasický opekáme na ohni, grilujeme, príp. ešte tak opekáme na panvici k prívarkom – to je maximum z gurmánskych aktivít so špekačikmi 🙂

    1. ciculka Post author

      Ahojky,
      mě by to taky nenapadlo, ale kamarádka o tom hodně intenzivně básnila a je to fakt dobré. Nejvíce to překvapivě chutná tátovi, který vlastně nejí buřty a kečup, ale tady mu to překvapivě nevadí:-) Já jsem do této doby taky špekáčky vždy akorát grilovala nebo opékala na ohni.

  5. Stáňa

    Hani, taky občas doma vyrobíme nějakou „prasárničku“. Špekáčky jsme kdysi dělávali na pivu a taky se tam dával kečup, ale už si přesně nepamatuju recept. Teď špekáčky děláme hlavně na chatě – klasická opékačka na ohni.
    Hezký den

    1. ciculka Post author

      Ahoj, špekáčky na pivu jsem nikdy nedělala a asi je ani nebudu zkoušet, nesnáším pivo. Na chatě je taky opékám na grilu nebo na ohni:-)

  6. Sabina

    Ahoj Haničko, to vypadá dobře. Já měla buřty zrovna včera, po tom co jsme celé odpoledne dělaly dřevo…Tak to podly o to víc. Akorát bych teď potřebovala vychytat, kde koupit dobré buřty.
    Měj se hezky 🙂

    1. ciculka Post author

      Ahoj Sabi,
      my jsme je kupovali v Lidlu a byly opravdu dobré. Kamarádka lobuje za jednu příbramskou masnu, ale to asi pro tebe není zrovna dostupné, že?:-)

Napsat komentář: Sabina Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *