Smetanová rýže – recept

Krásný den,

tentokrát tu mám takový rychlý recept na přílohu k hlavnímu chodu. Jedná se o smetanovou rýži a já jsem recept dostala od kolegyně. Je to rychlovka a je moc dobrá. Příjemně to zase osvěží jídelní repertoár.

co budeme potřebovat:

  • rýže
  • šlehačka 30%
  • máslo
  • parmazán strouhaný
  • sůl
  • pepř
  • další strouhaný sýr – doporučuji goudu

Postup je celkem jednoduchý. Dáme si vařit klasicky rýži a asi minutu předtím, než by byla hotová, ji vypneme. Mezitím si v nějakém rendlíku přivedeme smetanu k varu, přidáme máslo, které se rozpustí. Do horké smetany přesuneme rýži a vše zasypeme strouhaným parmazánem. Dochutíme to solí a pepřem. Přiklopíme pokličkou a necháme ji dojít, aby byla opravdu měkká. Je třeba rýži promíchat, aby se vám nepřichytila ke dnu. Já jsem rýži servírovala s nastrouhanou goudou na vrchu. Měla jsem k tomu klasicky ještě kousek krůtích prsou orestovaných na přírodno.

Smetanová rýže je fakt dobrá, měla jsem ji více, takže jsem si ji pak přihřívala a byla dobrá i další dny. Máte rádi kombinaci rýže a sýru? Napište mi:-)

Vaše Čičulka

Tagged on: ,

6 thoughts on “Smetanová rýže – recept

  1. Helena

    Hani, na smetanové rizoro mě naučil mě naučil jeden číšník před lety v Benátkách. Chodila jsem na něj do jedné italské restaurace i u nás, ale už je zrušená.
    Žádná dietka, ale dobré to je.
    Měj hezký pátek, Helena

  2. Lucie

    Ahoj, já dělám jinou variantu, řekněme víc sýrovější, kde tedy dávám parmazán a klasický tavený sýr a aby to bylo trochu ,,zdravější“ tak i zeleninu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *