Krásný den,
tentokrát tu mám takový rychlý recept na přílohu k hlavnímu chodu. Jedná se o smetanovou rýži a já jsem recept dostala od kolegyně. Je to rychlovka a je moc dobrá. Příjemně to zase osvěží jídelní repertoár.
co budeme potřebovat:
- rýže
- šlehačka 30%
- máslo
- parmazán strouhaný
- sůl
- pepř
- další strouhaný sýr – doporučuji goudu
Postup je celkem jednoduchý. Dáme si vařit klasicky rýži a asi minutu předtím, než by byla hotová, ji vypneme. Mezitím si v nějakém rendlíku přivedeme smetanu k varu, přidáme máslo, které se rozpustí. Do horké smetany přesuneme rýži a vše zasypeme strouhaným parmazánem. Dochutíme to solí a pepřem. Přiklopíme pokličkou a necháme ji dojít, aby byla opravdu měkká. Je třeba rýži promíchat, aby se vám nepřichytila ke dnu. Já jsem rýži servírovala s nastrouhanou goudou na vrchu. Měla jsem k tomu klasicky ještě kousek krůtích prsou orestovaných na přírodno.
Smetanová rýže je fakt dobrá, měla jsem ji více, takže jsem si ji pak přihřívala a byla dobrá i další dny. Máte rádi kombinaci rýže a sýru? Napište mi:-)
Vaše Čičulka
Hani, na smetanové rizoro mě naučil mě naučil jeden číšník před lety v Benátkách. Chodila jsem na něj do jedné italské restaurace i u nás, ale už je zrušená.
Žádná dietka, ale dobré to je.
Měj hezký pátek, Helena
Ahoj Helenko,
to muselo být skvělé:-)
Snažím se teď trochu „odtučnit“ jídelníček (trochu vysoký cholesterol), tak pro mne smetanová rýže asi nebude to pravé 🙂
Ahoj Stáni,
to, to bych nyní asi vynechala, to máš pravdu:-)
Ahoj, já dělám jinou variantu, řekněme víc sýrovější, kde tedy dávám parmazán a klasický tavený sýr a aby to bylo trochu ,,zdravější“ tak i zeleninu.
Ahojky,
sýru není nikdy dost…