Rychlá broskvová buchta s drobenkou

Krásný den,

viděla jsem na internetu jeden recept na buchtu s drobenkou a líbil se mi. Máme doma železnou zásobu broskví v plechovce (asi čekáme další světovou válku:-), takže jsem je hned využila. Upekla jsem ho a je fakt lahodný.

co budeme potřebovat:

  • 300 g polohrubé mouky
  • 200 g cukru krupice
  • kypřící prášek
  • dvě vejce
  • vanilkové aroma
  • 4 lžíce oleje
  • 250 ml mléka
  • plechovka broskví

na drobenku:

  • 100 g hrubé mouky
  • 80 g cukru krupice
  • 80 másla

Všechno to jde snadno a rychle. Začněte tím, že si předehřejete troubu na 180 stupňů. Do mísy nasypte mouku, cukr, kypřící prášek. Přidejte olej, mléko, dvě vejce a vanilkové aroma. Vše důkladně promíchejte. Těsto je celkem řídké a hladké.

Broskve si slijte, nakrájejte je na kousky. Vezměte si hlubší a větší plech, pečlivě ho vymažte a vysypte moukou. Nalijte do něj těsto a rovnoměrně ho rozprostřete. Po celé ploše poklaďte kousky broskví.

V menší a širší misce si smíchejte cukr a hrubou mouku. Přidejte měkké máslo. Rukama důkladně rozmačkejte směs, aby vznikla drobenka. Tou potom celý plech posypte. Dejte do trouby a pečte cca 30 minut.

Buchta je velmi rychlá a snadná. Recept je vhodný i pro začátečníky a víceméně máte za 40 minut hotovo. Vydržela mi celou dobu dostatečně vláčná a chutnala všem:-) Zajímalo by mě, jestli máte také rádi broskve, a jaký je Váš oblíbený pokrm s nimi. Napište mi:-)

Vaše Čičulka

Tagged on:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *