Krásný den,
viděla jsem na internetu jeden recept na buchtu s drobenkou a líbil se mi. Máme doma železnou zásobu broskví v plechovce (asi čekáme další světovou válku:-), takže jsem je hned využila. Upekla jsem ho a je fakt lahodný.
co budeme potřebovat:
- 300 g polohrubé mouky
- 200 g cukru krupice
- kypřící prášek
- dvě vejce
- vanilkové aroma
- 4 lžíce oleje
- 250 ml mléka
- plechovka broskví
na drobenku:
- 100 g hrubé mouky
- 80 g cukru krupice
- 80 másla
Všechno to jde snadno a rychle. Začněte tím, že si předehřejete troubu na 180 stupňů. Do mísy nasypte mouku, cukr, kypřící prášek. Přidejte olej, mléko, dvě vejce a vanilkové aroma. Vše důkladně promíchejte. Těsto je celkem řídké a hladké.
Broskve si slijte, nakrájejte je na kousky. Vezměte si hlubší a větší plech, pečlivě ho vymažte a vysypte moukou. Nalijte do něj těsto a rovnoměrně ho rozprostřete. Po celé ploše poklaďte kousky broskví.
V menší a širší misce si smíchejte cukr a hrubou mouku. Přidejte měkké máslo. Rukama důkladně rozmačkejte směs, aby vznikla drobenka. Tou potom celý plech posypte. Dejte do trouby a pečte cca 30 minut.
Buchta je velmi rychlá a snadná. Recept je vhodný i pro začátečníky a víceméně máte za 40 minut hotovo. Vydržela mi celou dobu dostatečně vláčná a chutnala všem:-) Zajímalo by mě, jestli máte také rádi broskve, a jaký je Váš oblíbený pokrm s nimi. Napište mi:-)
Vaše Čičulka