Krásný den,
pomazánek podle mě není nikdy dost. Na tuto mě přivedla kamarádka Oli, trochu inspirace jsem nasbírala i na internetu a doma jsem hned slavila úspěch.
co budeme potřebovat:
- sýr bryndza
- 1 cibuli
- máslo
- sůl
- uzenou papriku
- tatarku, majonézu nebo zakysanou smetanu na zjemnění
Máslo necháme změknout na pokojovou teplotu a v mixéru ho vyšleháme společně se sýrem do hladké konzistence. Cibuli nakrájíme najemno a přisypeme do mísy. Vše osolíme a „opaprikujeme“ podle chuti. Pro zjemnění konzistence můžeme přidat i lžíci zakysané smetany, aby se vše lépe natíralo.
Pomazánka má skvělou chuť po bryndze a uzené paprice. Nejvíce mi chutná s nějakou šunkou nebo salámem a rozhodně s kyselou okurkou. Ten kyselý element s bryndzou prostě perfektně funguje.
Máte rádi bryndzu? Děláte z ní nějaké jídlo? Napište mi:-)
Vaše Čičulka
Haničko, brynza je u nás hodně oblíbená! Pochopitelně na haluškách, i pomazánku milujeme. Dělám ji jednodušeji, vlastně jen utřenou a případně trochu naředěnou, bez ochucování, aby vynikla právě ta její charakteristická chuť.
Měj pohodový den. Helena
Ahoj Helenko,
u nás je to úplně stejně:-)
Ahoj Haničko, já bryndzu asi nikdy neměla, takže vůbec nevím jak chutná, co od toho čekat. No vypadá to moc dobře, to bych mohla zkusit na Silvestra.
Ahoj Sabi,
určitě to vyzkoušej:-)
Ahoj Haničko, děkuji za tip. Brynzdu jsem nikdy nedělala, na žádný způsob, tak ji ráda vyzkouším. Já vlastně Bryndzu jenom čtu. 😀
Měj se pěkně, Sabča
Ahoj Sabi,
určitě to vyzkoušej:-)
Ahoj, bude to znít hrozně, ale já bryndzu nikdy neochutnávala, natož abych z ní dělala nějaké jídlo, třeba ty vyhlášené halušky. Ale tahle pomazánka vypadá opravdu dobře a rozhodně ráda vyzkouším:-)
Ahoj,
určitě ji vyzkoušej, v haluškách je fenomenální:-D
Z bryndzy jsem dělala akorát halušky, vůbec mě nenapadlo jí použít jako základ do pomazánky. Vypadá to moc dobře! 🙂 Já většinou jako základ pomazánek používám pomazánkové máslo.
WantBeFitM
Ahoj,
já jsem to měla stejně:-) Já většinou dávám do pomazánky jako základ mazací sýr, protože dělám většinou ty sýrové:-)
Hani, my používáme bryndzu jen do halušek, ale párkrát jsem si zbytek bryndzy namazala na kousek pečiva a nebylo to špatné. Takže myslím, že pomazánka by mi chutnala.
Hezký den
Ahoj Stáni,
já jsem ji dříve jedla taky jen s haluškami, ale jako pomazánka je taky moc dobrá.