Mini Pavlova – recept

Krásný den,

od mé kolegyně Lenky jsem dostala v práci recept na slavný dezert Pavlova. Jedná se o verzi podle kuchaře Josefa Maršálka a bylo to opravdu hodně povedené. Recept není nijak komplikovaný ale už to chce i nějaké speciální kuchyňské náčiní.

co budeme potřebovat:

  • 150 g bílků pokojové teploty (cca 5 vajec)
  • 300 g cukru krupice
  • špetka soli
  • 10 g citronové šťávy
  • 15 g maizeny (nebo jiného kukuřičného škrobu)
  • šlehačku a ovoce na ozdobení

Bílky si vyšleháme se solí do polotuhé konzistence. Poté postupně přidáváme cukr a šleháme tak dlouho, dokud nevznikne hladký sníh. Nakonec přidáme maizenu a citronovou šťávu a šleháme, dokud nebudou pevné špičky.

Tuto směs nandáme do zdobícího sáčku s ostrou špičkou a na plech děláme hnízda o průměru přibližně 7 – 8 cm. Předehřejeme si troubu na cca 120 stupňů a v ní sušíme Pavlovy přibližně dvě hodiny. Z trouby je vyndaváme až po vychladnutí.

Ozdobení závisí na fantazii každého z nás. Já jsem použila čerstvé ovoce a pařížskou šlehačku, ale můžete si připravit i nějaký krém. Před podáváním je dobré dezert ještě chvilku vychladit. Z tohoto množství připravíte cca 15 kusů Pavlovy.

Máte rádi tento dezert z bílků? Už jste ho doma někdy zkoušeli? Napište mi:-)

Vaše Čičulka

Tagged on: ,

8 thoughts on “Mini Pavlova – recept

  1. Helena

    Hani, s bílky pracuji poměrně často, z kynutých těst zbývají. Mini pavlovy dělám roky, přijde mi to lepší než jeden dort. Ten je sice krásný, ale do prvního zakrojení, pak se ta paráda zřítí!
    Mám ráda i bezé roládu, bílkový chlebíček a mám i recept na bílkové cukroví s ořechy a brusinkami. Je moc dobré.
    Přeji hezký den. helena

  2. Stáňa

    Hani, tvoje mini pavlovy vypadají moc hezky. U nás jsou taky dost v kurzu, navíc mají tu výhodu, že korpusy (uskladněné v suchu) nějakou chvíli vydrží a je to tak polotovar na rychlý moučník.

  3. Lucie

    Ahoj, Pavlova jsem vždy považovala za takovou vyšší dívčí a ani se do něj pro jistotu nepouštěla, ale podle tohoto receptu to nevypadá tak složitě, myslím, že bych to mohla zkusit:-)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *