Lilkový šnek

Krásný večer,

po delší době si představíme nějakou mňamku:-) Mamka v sobotu jela na nějakou akci a chtěla s sebou vzít nějaké občerstvení. Jako inspirace mi posloužilo video od Koko z Menu v sezóně. Použila jsem její ančovičkovou verzi, přihodila i slaninkovou, o které také mluvila, a nakonec jsem udělala ještě šnečky s chorizem.

odkaz na Koko: https://www.stream.cz/menuvsezone/10006890-jezek-z-lilku

co potřebujeme:

  • lilek – já použila tři veliké
  • sůl
  • pepř
  • rajčata
  • ančovičky/slanina/chorizo
  • česnek
  • lístky bazalky
  • nastrouhaná mozarella (prodávají v sáčku v Kauflandu)
  • olivový olej
  • pečící papír

Lilky jsem si opláchla a připravila na prkénko. Nakrájela jsem je na silná kolečka a každé to kolečko jsem pak ještě dvakrát nakrojila až téměř dolů. Vnitřek jsem osolila a opepřila. Rajčata jsem nakrájela na plátky, filetky ančoviček jsem pokrájela na poloviny, slaninu na menší plátky. Česnek jsem si také nakrájela na slabounké plátky. Pečící papír jsem zmuchlala do koule a namočila ve vodě, aby se s ním lépe pracovalo. Vložila jsem ho do pekáčku (klidně můžete použít i zapékací misku). Lilkového šnečka jsem vzala a do každé naříznuté díry jsem vložila slaninu/ančovičku/plátek choriza, lístek bazalky, plátek rajčete, česnek a sýr. Takto jsem naplnila všechny šnečky, vložila je do pekáčku a zakápla olivovým olejem. Vše jsem dala do trouby rozpálené na 170 stupňů a pekla aspoň 45 minut. Výsledek byl hodně hnědý, mamka se bála, že je to spálené, ale nebojte se, ten lilek prostě jen zhnědl:-)

mamka plní šnečky

mamka plní šnečky

mamka plní šnečky

mamka plní šnečky

ještě sýr a olivový olej

ještě sýr a olivový olej

a už jen zakápnout olivovým olejem:-)

a už jen zakápnout olivovým olejem:-)

Přeji dobrou chuť:-)

Máte nějaký oblíbený recept s lilkem? Napište mi:-)

Vaše Čičulka

 

Tagged on:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *