Kyjevské řízky podle Čičulky

Tradiční kyjevské řízky se dělají z krůtího masa a nepoužívá se tam tolik koření jako v mém receptu. Já jsem si ale vytvořila vlastní alternativu kyjevských řízků a myslím, že vám bude taky chutnat:-)

Budeme potřebovat kuřecí prsa, olivový olej, gyros koření, grilovací koření, sůl, citron, bylinky, máslo, česnek, mozarellu, strouhanku, vajíčka, olej na smažení a hladkou mouku.

Na začátku si připravíme bylinkové máslo. Klidně si ho můžete udělat dopředu. Do měkkého másla přidejte utřený česnek, popřípadě česnekovou pastu, a na drobno nasekané bylinky. Vše důkladně promíchejte, trochu osolte a zase zabalte do původní obalu másla nebo ho vložte do nějaké malé uzavíratelné dózy. Vložte ho opět do ledničky, aby vám pěkně ztuhlo.

Připravte si větší misku, ve které uděláme marinádu na maso. Nalijte do ní olivový olej – přibližně jednu lžíci oleje na jedno kuřecí prso. Přidejte gyros, grilovací koření, sůl a šťávů z přibližně jedné čtvrtiny citronu. Vše důkladně promíchejte a máte hotovou marinádu. Do ní vložte očištěná a opláchnutá kuřecí prsa, která ale nijak více nekrájejte. Mísu zakryjte alobalem a vložte do lednice. Maso tam nechte ideálně přes noc, ale aspoň dvě hodiny. Bude poté mnohem křehčí a šťavňatější.

Vyndejte maso z lednice, nijak marinádu neutírejte. Nařízněte v každém prsu kapsu, vložte do ní plátek mozarelly a plátek vašeho bylinkového másla. Kapsu zadělejte párátkem. Poprašte maso lehce hladkou moukou, obalte v rozšlehaném a osoleném vajíčku a poté ve strouhance. Smažte na pánvi z obou stran jako klasický řízek.

K tomu to masu se velmi dobře hodí bramborová kaše nebo americké brambory pečené v troubě. Určitě nezapomeňte na nějaký chutný dressing nebo čatní. Přeji dobrou chuť:-)

 

Tagged on:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *