Křupavé bagetky s hruškou, sýrem a brusinkami – recept

Krásný den,

dneska jsem si pro vás připravila skvělou pochoutku, která se hodí na rychlou večeři nebo jako předkrm. Je to snadné na přípravu, suroviny koupíte všude, takže hurá na to:-)

co budeme potřebovat:

  • francouzskou bagetu
  • máslo nebo olivový olej
  • sůl
  • hrušky
  • sýr camambert nebo hermelín
  • brusinky

Francouzskou bagetu nakrájíme na plátky. Krájíme je ze šikma, aby byly větší. Všechny plátky rozložíme na plech vystlaný pečícím papírem. Každý kousek potřeme zlehka máslem nebo zakapeme olivovým olejem. Hrušky opláchneme a nakrájíme na tenké plátky. Sýr také nakrájíme na tenké plátky, neměly by být větší než plátky hrušky. Na bagetku položíme plátek hrušky, lehce osolíme a přidáme plátek sýra. Vše pečeme v troubě cca 10 – 15 minut na 180 stupňů. Zapečené bagetky pokapeme brusinkovou omáčkou (zavařenými brusinkami).

Na dvě středně velké francouzské bagety jsem potřebovala jednu hrušku a jeden a půl sýra. Doporučuji tyto skvělé camemberty Clever z Billy, které kupuji pravidelně za 18,90 Kč. Pokud doma máte ořechy, můžete vše posypat ještě nasekanými ořechy. Přeji dobrou chuť!

Máte rádi kombinaci plísňového sýra a brusinek? Napište mi:-)

Vaše Čičulka

Tagged on: ,

12 thoughts on “Křupavé bagetky s hruškou, sýrem a brusinkami – recept

  1. Helena

    Hani, tak tohle prostě miluju! Dokonalé kombinace, mňam! Já bych přidala ještě ty ořechy, ale vím, že je nemusíš!
    Měj hezký večer, Helena

    1. ciculka Post author

      Ahoj Eri,
      přiznám se ti, že jsme to doma pak dělali znovu. Teď mi došly brusinky, ale zase je koupím a zopakujeme si to:-)

Napsat komentář: ciculka Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *