Krásný den,
v nějakém časopisu jsem narazila na recept na malinovou pěnu. Maliny jsem doma neměla, ale jahody ano, tak jsem si to krapet upravila a vznikl z toho skvělý a poměrně rychlý dezert, který není přeslazený, je hodně lehký a je to recept vhodný i pro začátečníky.
co budeme potřebovat:
- 500 ml šlehačky na šlehání – dvě krabičky jsou pohodlnější
- 500 gramů očištěných jahod
- cca 4 lžíce cukru moučka (krupice mi došla, proto moučka)
- želatinu
- něco na ozdobu – pár jahod, něco zeleného, nastrouhaná čokoláda
V rendlíku si podle návodu rozehřejeme želatinu s jednou smetanou (250 ml). Do mixéru přesuneme očištěné jahody, cukr a želatinový rozvar. Vše důkladně rozmixujeme do hladka. Z druhé smetany ušleháme šlehačku. Jahodovou směs zamícháme pomocí stěrky opatrně do šlehačky. Hotovou pěnu nalijeme do sklenic, ozdobíme a dáme aspoň na hodinku vychladit do lednice.
Pěna je opravdu rychlá a skvělá. Doma jsem s ní slavila veliký úspěch. Já jsem měla pět úplně plných sklenic, ale myslím si, že by mohly být poloviční, takže byste z tohoto množství udělali cca deset porcí. V receptu bylo více cukru, ale ty čtyři lžíce byly podle mě akorát, jahody jsou dost sladké i tak.
Máte rádi ovocné pěny? Napište mi:-)
Vaše Čičulka
Hani, zdravím. Já mám jahody a maliny moc ráda, v létě je jím hodně. Kupujeme z blízké farmy, už se na ně těším. Lenka
http://www.babilenka.cz
Ahoj Leni,
já je kupuji klasicky v obchodě, ale mám je taky ráda a nedám na ně dopustit. Občas seženu jahody na trzích, které jsou kousek od naší školy. Když jsou za dobrou cenu, koupím jich hodně a dělám pak třeba marmelády atd.
Hani, jahody miluji a pochutnala bych si. V poslední době jsem dělala hodně podobný dezert z manga, moc dobré a tak barva :o)
Měj hezkou sobotu, Helena
Ahoj Helenko,
mangová pěna musí být taky skvělá!
Hani, udělalas mi chutě. Dokonce mám jahody i šlehačku, ale nemám želatinu 🙁 (a jsme na chalupě, takže není možnost pro ni skočit). Takže budou klasické jahody se šlehačkou, ale kdybych měla želatinu, tak to jdu okamžitě dělat 🙂
Ahoj Stáni, tak třeba příště:-)
Ahoj Haničko, to vypadá skvěle mě to nalákalo na jahody, že jsem si doma udělala alespoň klasické se šlehačkou. Akorát jsem si zrovna koupila nějaké ze Španělska a byly teda kyselejší tak jsem hledala poslední zbytky cukr moučky v takové té cukřence na různé dezerty 😀
Ahoj Sabi,
já mám ráda jahody s kondenzovaným mlékem, je to tedy prasárna, ale stojí za to:-)
Ahoj, já se na sezonu jahod těším skoro celý rok a už je, dá se říct, za dveřmi, to pak z jahod dělám všechno možné a ještě je jíme i tak, samotné:-) Nicméně ráda vyzkouším, tuším, že to bude dobrota:-)
Ahoj,
já taky miluji jahody:-)