Grilovaný sýr Provolone a chimichurri omáčka – recept

Krásný den,

v jednom časopisu jsem objevila recept na grilovaný sýr, který mě hodně zaujal. Když jsem pak náhodou v Lidlu našla právě sýr Provolone v akci, brala jsem to jako znamení. Přišlo mi, že sýr tam patří do stálé nabídky, takže byste ho měli bez problémů sehnat.

co budeme potřebovat na chimichurri omáčku:

  • půl hrnečku petrželky
  • 1 čajová lžička sušeného oregana
  • 2 – 3 stroužky česneku
  • půl hrnečku olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti
  • špetka sladké papriky
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • 2 lžíce studené vody

Příprava omáčky je velmi snadná. Petrželku nakrájíme nadrobno a všechny ingredience smícháme v misce dohromady. Přidáme dvě lžíce vody, aby vznikla konzistence omáčky. Necháme ji aspoň půl hodinu odpočinout, aby se všechny chutě propojily.

co budeme potřebovat na grilovaný sýr:

  • 225 gramů sýra Provolone
  • 1 čajová lžička sušeného oregana
  • půl lžíce sladké papriky
  • pečivo k podávání

Malou pánev si pořádně rozpálíme, poté na ni položíme plátek sýra (vysoký aspoň 2,5 cm) a posypeme ho polovinou množství koření (paprika a oregano). Grilujeme ho z jedné strany dvě minuty, poté ho otočíme a další 3 minutky ho opékáme. Měl by být jemně zlatě hnědý. Sýr přendáme na talíř a posypeme ho zbytkem papriky a oregana.

Sýr mi moc chutnal, omáčka je na mě hodně výrazná, ale doma měla úspěch, takže se jen ukázalo, že jsem opět citlivka:-D Znáte tento typ sýra? A co omáčku chimichurri? Napište mi:-)

Vaše Čičulka

Tagged on: ,

8 thoughts on “Grilovaný sýr Provolone a chimichurri omáčka – recept

  1. Helena

    Grilované sýry (ať už jakékoli) miluji. Omáčku znám a občas dělám, jen tedy z hladkolisté petrželky, tam má chuť přece jen trochu jinou. Ale sežraly mi ji slimáci, tak letos asi nebude…
    Haničko, měj pohodový den. Helena

  2. Lucie

    Ahoj, i když to není úplně zdravé, tak na grilovaném ujíždím, včetně sýrů. Nicméně tento sýr a celkově i omáčka je pro mě něco úplně nového.

Napsat komentář: Stáňa Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *