Deník jídla 5

Krásný den,

máme tu zase deník jídla:-) Tentokrát je to i z konkrétního dne, a to ze Silvestra:-) Je to hned poznat, protože večeře byla taková chuťovková. Já jsem byla letos doma a s rodiči jsme hráli různé hry. Neměla jsem s tím žádný problém, konec roku nijak moc neslavím a je mi to jedno.

snídaně

K snídani jsem si dala moje milované koláčky, které jsou plněné tvarohem i povidly. Kupuji je v Bille nebo v Lidlu a jsou luxusní! K tomu jsem měla doma ještě jedno čokoládové mléko. Sladké snídaně mám ráda, o víkendu je mívám často.

svačina

K svačině jsem měla jen jogurt. Kupovala jsem si tento poprvé a byl skvělý. Jedná se o kombinaci meruněk a čokolády, což mě právě zaujalo. Ráda si ho koupím znovu.

oběd

Oběd byl výborný, moje oblíbená kombinace. Uvařila jsem si rýži a měla jsem k ní marinované kousky krůtího masa, které jsem si nakonec posypala sýrem. Pro mě je to ideální kombinace a fakt oblíbený pokrm:-)

večeře

Odpolední svačina nebyla, věděla jsem, že k večeři toho bude dost. Primárně pro mě byly zapečené rohlíky se šunkou a sýrem. Ty jsem ještě vylepšila kyselou okurkou, tak to mám ráda. Připravila jsem pro rodiče drobné pohoštění – jednohubky, nějaké sladkosti, cukroví a mamka udělala šunkové rolky s křenem. Naši byli spokojení a zbytek jídla si pak odnesli domů. K pití jsem měla vychlazenou Royal Colu, která mi přišla v brandnooz boxu. Na stole byly i zeleninové chipsy Tretter´s a solené dupetky.

Celkově jsem s průběhem konce roku spokojená, nepotřebuji se jít někam opít, abych se dobře bavila. Kočičí obyvatelé naší domácnosti byli také raději, že je panička doma a hladí je, když to venku všechno bouchá… jak jste si užili konec roku Vy? Připravovali jste nějaké speciální silvestrovské občerstvení? Napište mi:-)

Vaše Čičulka

Tagged on:

3 thoughts on “Deník jídla 5

  1. Lucie

    Přesně jak říkáš, pro mně je Silvestr takové zakončení vánočního hodování, dá se říct, pití mi rozhodně neschází, max. si o půlnoci připít. Co se týče občerstvení, tak u nás to byla klasika, chlebíčky, sýrové tyčinky, jednohubky, obložené talíře a Tvůj nedávný tip na párečky v těstíčku- výborné:) A sladké zastupovalo vánoční cukroví.

    1. ciculka Post author

      Ahoj,
      to jsme měly obě dvě hodně podobné občerstvení:-) Myslím si, že je to taková česká klasika, obložený chlebíček je dokonce český vynález:-) Jsem ráda, že párečky mají úspěch, články o jídle mě hodně chytly a psala bych je pořád (a taky jedla, haha:-)

  2. Stáňa

    My děláme na Silvestra tradičně ovar – vařené vepřové koleno s křenem. A pár jednohubek k tomu k čekání na půlnoc. Taky konec roku nijak neslavíme – jen vlastně dočkáme té půlnoci (stejně by nás probudili rachejtle – u nás na sídlišti je to vždycky jak na střelnici).

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *