Krásný den,
dnešek je takové ohlédnutí za jednou lednovou nedělí:-) Deníky jídla stíhám fotit jen o víkendu, když mám volno.
snídaně
Ráno jsem si vstala! a došla do Billy pro čerstvé pečivo (a normální nákup, samozřejmě). Zlákal mě tam sýrový croissant a taky jsem se rozhodla vyzkoušet novinku od Müller Milch – javorový sirup a ořech. Nebylo špatné, ale mám raději jiné příchutě. Mamka de předtím pekla koláč, metynku s domácí meruňkovou marmeládou, a tak jsem si dala ještě kousek koláče.
svačina
Sváča byla snadná a rychlá. Nakrájela jsem si pěkné zelené jablko a bylo to super. Lehké, svěží, prostě mňamka.
oběd
Oběd dělala mamka a byla to naše oblíbená klasika, která je na blogu často, ale doma jsme ji aspoň měsíc neměli:-) K jídlu tedy byla plněná kuřecí kapsa (šunka a sýr), domácí hranolky a tatarka.
svačina
Pozdě odpoledne jsem nějak dostala hlad a připravila jsem nám obloženou kaiserku. Doma jí říkáme vytuněná kaiserka – je tam plátkový eidam, vysokoprocentní šunka a tatarka:-)
večeře
Původně jsem si myslela, že si dám k večeři jen bílý jogurt, protože jsem měla tu obloženou housku, ale mamka mi přinesla polévku. Je to bramboračka s houbami, které jsem si sama nasbírala. Já je tedy vždy nechám, ale bez nich by to nešlo.
Jaké je Vaše oblíbené pečivo? A zkoušeli jste už tuto novou příchuť mléka? Napište mi:-)
Vaše Čičulka
Ahoj, tu novou příchuť ochuceného mléka jsem ještě nezkoušela, ale kdybych ho někde uviděla, asi bych se neubránila a koupila:) A bramboračku mám moc ráda, spolu se zelňačkou asi moje nejoblíbenější, dělám ji skoro každý týden:) Kaiserky se sýrem a šunkou jsou i u mně taková klasika, vyzkouším to příště vytunit i tou tatarkou:) Tvoje deníky jídla mně moc baví:)
Ahoj,
mně to mléko moc chutnalo, bylo takové hutnější, jakoby více smetanové a našlehané:-) Bramboračka je taky moje oblíbená polévka, jen ty houby vždycky nechám. Vím, že obložená housky je vlastně docela nuda, ale já mám takováto obyčejná jídla opravdu ráda. Další deník bude rozhodně brzy:-)
Já jsem si v poslední době oblíbila ciabatty. A stálicí je chleba Cvrček z pekárny Kabát (ale ta myslím má prodejny jen v Praze). Klasická ochucená mléka si skoro nekupuju, dávám přednost jogurtovým – třeba Bifi drink od Hollandie nebo si dám normální kefír.
Ahoj,
u nás určitě pekárna Kabát není, ale až pojedu někdy do Prahy, tak se mrknu:-) Ciabatty mám taky moc ráda a mám recept na domácí, tak bych to mohla někdy vyzkoušet:-) Jogurtové nápoje a drinky mám taky moc ráda, celkově mi mléčné výrobky sedí:-)