Krásný den,
po delší době jsem zde s receptem. Chtěla bych si pro vás během léta připravit takovou sérii článků s jednoduchými recepty, které jsou vhodné na večeře. Nejsou těžké, hodí se do tohoto tepla a jejich příprava je rychlá. Jako první tu mám moji variantu na nyní tak populární burrata bread. Burrata je taková lepší mozarella, lahodnější a přijde mi více smetanová.
co budeme potřebovat:
- chléb nebo dva plátky jiného pečiva dle výběru
- máslo
- sůl
- kvalitní šunku – já mám proscuitto cotto
- burattu
- olivový olej
- rajčata
- balzamiko

Celý recept mi zabral deset minut, je to opravdu rychlovka. Rozehřejeme si pánev, dáme do ní kousek másla a necháme ho rozpustit. Do pánve vložíme plátky chleba. Zatímco se chléb opéká, nakrájíme si omytá rajčata, vložíme je do misky. Osolíme a zakápneme balzamikem. Opečený chléb v pánvi ještě lehounce osolíme.

Chléb přendáme na talíř. Na něj poklademe plátky šunky, na ni položíme roztrženou burratu. Tu opět lehce osolíme a pokapeme olivovým olejem. Na sýr přijdou už jen rajčata. Vše byste mohli dozdobit třeba ještě snítkou bazalky, ale v poslední době mi tyto hodně aromatické bylinky vadí, takže to jsem vynechala. S tou solí šetřete, je tam jen pro podtržení chuti.


Takto připravený chléb je skvělá večeře, která obsahuje poměrně dost bílkovin díky sýru a šunce. Dohromady je to opravdu skvěle vyvážené a chutné. Máte rádi burratu? Napište mi:-)
Vaše Čičulka
Hani, burratu milujeme u nás doba všichni. Včera jsme večeřeli hodně podobně – mě tedy stačí jen rajčata s bazalkou (šunku tam mít nemusím), manžel tam měl ještě tuňáka…
Přeji příjemný den. Helena
Ahoj Helenko,
ta bazalka mi v poslední době vadí, je moc aromatická.
Hani, já mám sýry mozzarelového typu ráda všeobecně. Většinou je používám na jakýsi salát nebo obložený talíř spolu s rajčaty a mám k tomu raději než chléb nějakou celozrnnou bagetku. Bazalku mám ráda, zrovna se chystám, že si ji koupím i domů (na chalupě ji máme)
Hezký den
Ahoj Stáni,
já kupuji mozarellu nejčastěji na pizzu:-)