Bílkový chlebíček – recept

Krásný den,

díky zásobě bílků od kolegyň jsem letos zkoušela další recepty, kde byly bílky hlavní surovinou. Dneska tu mám pro vás bílkový chlebíček, který doma slavil veliký úspěch a vydržel sotva dva dny. Je to snadný recept a dá se různě obměňovat podle vašich chutí:-)

co budeme potřebovat:

  • 7 bílků
  • 70 gramů Hery
  • 180 gramů cukru
  • 180 gramů polohrubé mouky
  • půl prášku do pečiva
  • citronový cukr
  • kandované ovoce
  • čokoláda
  • marcipán (není povinný)
  • kokosový olej a kokos na vymazání a vysypání

Ze všech bílků si ušleháme tuhý sníh. Postupně do něj přimícháme cukry a mouku, vše důkladně promixujeme. Nakonec nasypeme kypřící prášek.

konzistence těsta

Všechnu plánovanou náplň nasekáme na kousky nebo nastrouháme najemno. Já jsem použila zbytek nějaké čokolády, kandované kůru z ovoce a nějaké marcipánové bonbony, které bylo třeba dodělat. Pokud máte rádi ořechy, mandle, rozinky v rumu apod., vše se také hodí. zde opravdu záleží jen na vašich preferencích. Opět vše přidáme do těsta a promícháme:-)

Posledním krokem je Hera. Tu si rozpustíme (mně na to stačí jen mikrovlnka) a necháme ji trochu vychladnout. Kdybychom ji do těsta nalili teplou, zdrclo by se to.

Hotové těsto nalijeme do formy. Formu jsem tradičně vymazala kokosovým olejem a vysypala kokosem. Jestli jste to ještě nezkoušeli, napravte to, kokos dělá neuvěřitelně chutnou kůrčičku. Mně na tuto dávku stačil větší srnčí hřbet, ale klidně použijte to, co prostě máte. Pečeme přibližně na 180 stupňů cca 20 – 30 minut. Vše kontrolujte pomocí párátka.

Musím říci, že bílkový chlebíček mě opravdu nadchnul a rozhodně ho budu péci velmi často:-) Máte rádi podobné chlebíčky? Napište mi:-)

Vaše Čičulka

Tagged on:

10 thoughts on “Bílkový chlebíček – recept

  1. Lucie

    Ahoj, vypadá dobře a hlavně se mi líbí, že lze do těsta přidat pokaždé něco jiného a pokaždé tak chlebíček lze udělat trochu jiný.

  2. Stáňa

    Bílkový chlebíček jsem dostala od mámy a chutnal mi. Musím se jí zeptat na recept a porovnat s tvým :). U nás už bílky padly do rolády a mini Pavlovy, ale ony se zas nějaké najdou (nejpozději na Velikonoce :)), takže časem tenhle recept určitě vyzkouším.
    Měj se fajn

Napsat komentář: Lucie Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *