Bezinková šťáva

Krásný večer,

po delší době přináším zase recept. Jedná se o velmi aktuální záležitost, jelikož bez kvete právě nyní a my do receptu budeme potřebovat opravdu velmi veliké množství bezových květů. Dnes si totiž vyrobíme domácí bezinkovou šťávu. Předem bych ráda zdůraznila, že recept nepochází ode mě, ale dostala jsem ho od paní Mrázové, ke které už 13 let chodím na němčinu:-)

Co si musíme připravit?

  • bezové květy
  • cukr
  • kyselinu citronovou
  • nějaký pektin či jiný konzervant
  • vodu

Dvacet hlaviček očištěných květů namočíme do dvou litrů vody a přidáme 8 dkg kyseliny citronové. Doporučuji vodu převařit, aby byla horká. Výsledek pak bude intenzivnější. Vše necháme aspoň 24 hodin louhovat v hrnci. Další den, tj. minimálně po 24 hodinách, vše přeceďte a do roztoku přidejte dvě kila cukru. Velmi důkladně rozmíchejte, aby se cukr co nejvíce rozpustil. Pokud chcete, můžete nechat roztok ještě několik hodin odstát. Poté vše nalijte do lahví. Pijte ředěné vodou nebo perlivou minerálkou. Přeji dobrou chuť:-)

Chutná Vám také bezinka? Napište mi:-)

Vaše Čičulka

 

Tagged on:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *