Olejová bábovka s rozinkami a kokosem

Dneska vám představím buchtu, kterou zná asi každý, a asi každý na ni má svůj vlastní recept. Já vám dnes předvedu ten svůj. Bábovku peču už mnoho let, je to první buchta, kterou jsem se naučila a za ta léta jsem ji pekla opravdu mnohokrát na různorodých místech a dokonce i v různorodých nádobách (kdo by se omezoval formou, když může upéct bábovku třeba v kotlíku v úplně cizí kuchyni, že?). Tak jdeme na to:-)

Připravíme si všechny ingredience: 2,5 hrnku polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice (krystal, klidně můžete použít hnědy cukr), 1 prdopeč, 1 vanilkový cukr, 2 vejce, 1 hrnek mléka (klidně může být už kyselé), O,5 hrnku oleje, trocha citronové kúry (asi z jednoho citronu), rozinky, kokos, tuk na vymazání formy, kakao.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ve velké míse smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr, prdopeč, vejce, mléko, olej a citron. Vše důkladně promícháme, aby v těstu nebyly hrudky. Pak přidáme rozinky a opět vše zamícháme. Přibližně třetinu těsta odlijeme do další misky a přidáme cca dvě lžičky kakaa. Velmi opatrně a pomalu zamícháme, abychom neměli kakao úplně všude:)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Připravíme si formu, důkladně ji vymažeme a vysypeme kokosem. Poté na střídačku naléváme tmavé a světlé těsto. Buchtu vložíme do trouby a pečeme na 180 stupňů cca 20 minut. Když je bábovka upečená, vyndáme ji z trouby, necháme vychladnout a pak vyklopíme z formy.  Pocukrujeme moučkovým cukrem.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Já si k ní ráda připravuji kakao nebo aspoň mléko, prostě klasika:-) Každopádně pokud nemáte rádi rozinky nebo kokos, nevadí, prostě je tam nedávejte. Místo kokosu vysypte formu moukou. Buchta bude dobrá i bez citronové kúry, ale s ní to má opravdu šmrnc, nebojte se toho.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Přeji dobrou chuť:-)

Vaše Čičulka

PS: Napiště mi, jakou buchtu jste Vy uměli jako první:-)

 

Tagged on:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *