Z kosmetické poličky – vlasová péče Schauma a Oriflame

Krásný den, 

dneska se podíváme na zoubek dvěma přípravkům, které aktuálně používám na vlasy. Jedná se o levandulový šampon na mastné vlasy od značky Schauma a kondicionér z řady Milk and Honey od Oriflame.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Levandulový šampon na mastné vlasy, Schauma

Tento šampon jsem vzala v drogérii celkem náhodu. Trápí mě v poslední době mastné vlasy bez objemu, které jsou zplihlé a málo lesklé. Lesk a hebkost mi už vyřešil kondicionér od Nivey (nevěrnost se nevyplácí, pochopila jsem:-) Značku Schauma nemám moc ráda, nikdy mi její produkty nevyhovovaly, ale rozhodla jsem se jí dát ještě jednu šanci. Líbí se mi, že se jedná o celkem velké balení za fajn cenu. Levandulová parfemace mi přijde taky fajn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Balení je klasické plastové, průhledné, dobře se otevírá. Víčko je klasické odklápěcí. Šampon samotný se z lahvičky dostává dobře. Etiketa je psaná i v češtině a vše je dobře čitelné. Konzistence přípravku je gelová, čirá s fialovým zabarvením. Šampon by měl vonět po levanduli, což opravdu v lahvičce voní. Ale na vlasech nic už se vše ztrácí.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vlasy se mi s ním myjí dobře, bez problémů se mi vyplachuje z vlasů. Nijak jsem si nevšimla, že by mi prodlužoval dobu mezi mytím vlasů nebo že by se mi vlasy méně mastily. Každopádně se mi nemastí ani více, takže balení v klidu dopoužívám, ale další si už asi kupovat nebudu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kondiconér Milk and Honey Gold, Oriflame

Tuto řadu znám z katalogů Oriflame, ale nikdy jsem si od nich sama nic nekupovala. Přijde mi, že jejich výrobky jsou dost drahé. Tento kondicionér mám od mamky, která ho dostala od svojí kamarádky. Jenže mamka má problém s parfemací kosmetiky a taky kondicionéry nepoužívá. Díky tomu jsem ho dostala já a můžu ho vesele testovat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Balení je pěkně barevné, takové tematické – smetanovo – zlaté, jako mléko a med:-) Popisky jsou i v češtině, dobře se čtou, ale moc povídání tam není:-) Jako u většiny kondicionérů i tento stojí na otevírání, které je opět klasicky odklápěcí. Konzistence je hustší (typicky u všech balzám na vlasy), krémová a výrazně voní po mléku a medu. Vůně vydrží, ještě dokud jsou vlasy vlhké, ale po vyfoukání se z nich téměř vytrácí.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vlasy jsou už při smývání o dost hrubší v porovnání s Niveou. Vysoušení trvá mnohem déle, než jsem zvyklá. Vlasy jsou po uschnutí matné, hrubé, vypadají mastně a jsou zplihlé ještě více. Takže za mě je to obrovský propadák. Určitě si ho znovu nepořídím.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Znáte tyto výrobky? Kupujete si spíše vlasovou péči v drogérii nebo dáváte přednost profesionálním produktům? A co Vám zabírá na mastné vlasy? Napište mi:-)

Vaše Čičulka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *