Krásný den,
léta peču klasickou olejovou bábovku a říkala jsem si, že bych mohla vyzkoušet nějaký nový recept. Volba padla na trojvrstvou tvarohovou bábovku. Abych to ozvláštnila, použila jsem na ni novou formu od značky Nordic Ware, kterou jsem získala v rámci spolupráce s eshopem denishenry.cz.
Zde jsem si vybrala formu, kde je šest menších báboviček. Forma je hodně těžká, ale dobře se mi s ní manipuluje. na vymazání jsem použila klasicky kokosový olej a bylo vše v pohodě. Nejvíce nadšená jsem ale byla z mytí. Stačila vlažná mydlinková voda vše bylo hned hotové. A teď už k samotnému receptu:-)
co budeme potřebovat na těsto:
- 2 vejce
- 115 gramů cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 50 ml oleje
- 100 ml mléka
- 250 gramů polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 citronový cukr
- 2 lžíce kakaa
Vejce a všechny cukry vyšleháme do hladké pěny. Postupně přidáme olej a mléko a opět vše zašleháme. Nakonec nasypeme mouku a prášek do pečiva jemně promícháme, aby vzniklo hladké a kompaktní těsto. Polovinu těsta si přelejeme do jiné mísy, přisypeme kakao (opatrně!). Pokud bude těsto moc hutné, zředíme ho troškou mléka.
co budeme potřebovat na tvarohovou část:
- 500 gramů tvarohu
- 1 vejce
- 2 lžíce mléka
- 2 lžíce moučkového cukru
- 1 vanilkový puding
Tvarohová část je velmi snadná. Všechny suroviny smícháme dohromady a je to. Já mám tvaroh raději kyselejší, takže ho vždy sladím méně. Doporučuji tedy pořádně ochutnávat:-)
Další postup je opravdu snadný. Formu důkladně vymažeme kokosovým olejem a vysypeme strouhaným kokosem. Dolů nalijeme světlé těsto, další vrstvu vytvoří tvarohová část a nakonec přijde kakaové těsto. Vše pečeme cca 20 minut na 180 stupňů.
Malé bábovičky měly doma veliký úspěch a moc chutnaly i babičce. Nová forma funguje skvěle a říkala jsem si, že bych mohla vyzkoušet nějaké slané bábovičky. Zkoušeli jste už nějakou vrstvenou bábovku? Jak se vám líbí nová forma? Napište mi:-)
Vaše Čičulka
Ahoj, forma je moc hezká, hlavně ty bábovičky z ní vypadají neskutečně, já jsem dlouho neměla doma formu na bábovku, tak jsem ji dělala do srnčího hřbetu. Vrstvenou bábovku jsem nikdy nezkoušela, nejčastěji dělám tu klasickou, mramorovou, světlé a tmavé těsto.
Ahoj,
já mám doma taky srnčí hřbet a občas ji do něj peču z poloviční dávky.
Hani, ty bábovičky jsou krásné. Vrstvenou bábovku jsem ještě nedělala – obvykle dělám hrnkovou s mramorováním (a vždycky mám víc kakaové části, protože ji mám raději ;-))
Ahoj Stáni,
já taky nejčastěji peču tu mramorovanou, máme ji doma všichni rádi. Tato tvarohová mi ale moc chutnala.
Překrásná forma, Hani a zajímavě kombinovaná bábovka. Tvarohovou peču, tohle je milé zpestření.
Měj hezkou neděli, Helena
Ahoj Helenko,
ta forma je parádní, jsem z ní nadšená.