Krásný den,
tento recept mám od mamky, která ho našla v nějakém časopisu a trošinku si ho upravila. Slaví s ním veliký úspěch, tak jsem se rozhodla podělit se o něj:-) Fotky dělala mamka, moc jich nemám, ale myslím, že to bude stačit i pro vaši představu.
co budeme potřebovat:
- 3 svazky ředkviček (cca 30 ředkviček)
- 500 ml vody
- 100 ml jablečného octa
- 40 gramů třtinového cukru
- špetka soli
- špetka drcených sušených chili papriček
Celý postup je opravdu jednoduchý. Ředkvičky nakrájíme na tenounké plátky ostrým nožem nebo mandolínou. V rendlíku přivedeme k varu vodu a přidáme všechny vypsané suroviny. Vše povaříme cca 5 – 10 minut. Skleničky důkladně vymyjeme, vložíme do nich ředkvičky a zalijeme uvařeným nálevem, jehož hladina bude cca půl centimetru od odkaje sklenice. Důkladně sklenice zavřeme, necháme aspoň hodinu odležet a poté je skladujeme v lednici.
V té vydrží až dva týdny. Ředkvičky jsou lehce pikantní, hodí se k různým sýrovým talířům, do salátů, plněných sendvičů nebo skvěle korespondují s mexickou kuchyní. Máte rádi nakládanou zeleninu? Chutnají vám ředkvičky? Napište mi:-)
Vaše Čičulka
Ahoj Hani, ředkvičky mám ráda, zeleninu ve všech podobách taky. Nakládané ředkvičky jsem ale nikdy nechutnala, je to pro mě novinka. Měj hezký den. Lenka
http://www.babilenka.cz
Ahoj Leni,
já jsem o nich taky neslyšela, ale mělo to velký úspěch. Já ředkvičky nesnáším, už ve školce jsem je nenáviděla…
Hani, i pro mě je toto novinka, ale vypadá to luxusně. Měj pohodový den.
Ahoj Marti,
díky moc!
Hani, děkuji za inspirace. Musí to být dobrota, ráda vyzkouším!
Přeji pohodový den. Helena
Ahoj Helenko,
já jsem to nejedla, nesnáším ředkvičky, ale ostatním to moc chutnalo.
Hani, ten recept je z časopisu řetězce Albert – četla jsem ho tam a říkala jsem si, že bych ho mohla vyzkoušet. Zatím jsem se k tomu nedostala, ale třeba na něj ještě dojde i u nás.
Hezký den
Ahoj Stáni,
mamka na něj přísahá, tak ho určitě vyzkoušej:-)
Ahoj, netušila jsem, že ředkvičky jdou taky nakládat, já je jím nejraději samotné, jen tak, nebo jako oblohu. Nejraději mám ty domácí, ale to ještě chvilku potrvá, než se budou sklízet, tak teď kupuji skoro při každém větším nákupu.
Ahoj,
já je nesnáším, ale naši je milují a tento recept má v okolí veliký úspěch. Jinak by mě také nenapadlo nakládat ředkvičky:-)
Hani, to se vůbec, ale vůbec nedivím, že s tímto receptem sklízíte úspěchy. ☺♥
Ahoj Eri,
mamka je z něj fakt nadšená, určitě ho vyzkoušej:-)