Margot buchta – recept

Krásný den,

pořád pokračuji se skvělými recepty z Penny magazínu. Skoro to vypadá jako spolupráce, ale věřte mi, časopis jsem si poctivě koupila:-) Protože jablečný koláč nepřežil ani den, tak bylo třeba upéct něco dalšího. Volba padla na margot buchtu. Je to celkem snadný dezert, buchta na plech, to mám ráda:-D Vše jsem si ještě ulehčila robotem, ale samozřejmě můžete pracovat i bez něj. Recept jsem si opět malinko upravila, ale jsou to jen drobnosti.

co budeme potřebovat na těsto:

  • 150 gramů cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 vejce
  • 125 gramů rozpuštěného másla
  • 300 ml mléka
  • 400 gramů polohrubé mouky
  • 200 gramů margotky nastrouhané
  • kokos a kokosový olej na vymazání a vysypání – nepovinné

V robotu si z vajec a obou cukrů ušleháme nadýchanou pěnu. Přilejeme mléko a rozpuštěné máslo. Mouku s kypřícím práškem smícháme a přidáme do těsta. Necháme chvilku míchat a vznikne krásně hladké a jemné těsto. Do něj už jen přisypeme nastrouhanou margotku. Plech nebo formu vymažeme kokosovým olej a vysypeme kokosem. Těsto nalijeme do pekáče, pečeme na 170 stupňů cca 30 minut. Hotovou buchtu necháme vychladnout.

co budeme potřebovat na polevu a posyp:

  • 100 gramů čokolády na vaření
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce smetany
  • 2 lžičky kakaa
  • 1 lžička rumu
  • 2 hrsti strouhaného kokosu

Připravíme si vodní lázeň, ve které si rozpustíme čokoládu, přidáme máslo, smetanu, kakao a rum. Vše necháme rozpustit a mícháme do hladka. Horkou plevou potřeme buchtu a posypeme strouhaným kokosem.

K hotové buchtě mi nejvíce chutná nějaké dobré kakao nebo kvalitní čaj s citronem:-) Máte rádi buchty s čokoládou a kokosem? Napište mi:-)

Vaše Čičulka

Tagged on: ,

16 thoughts on “Margot buchta – recept

  1. Helena

    Hani, tuhle buchtu mám určitě napsanou, už jsem ji i několikrát pekla, ale manžel nemusí kokos, takže u nás žádná hitovka :o) Já bych si ale kousek nabídla…
    Měj pohodový den, Helena

  2. Iwka

    Margotku dělám, ale mám trošku jiný recept. Polevu dělám jen z tuku, kakaa, trošky cukru a nakonec přidávám lžíci vody. Poleva je krásně lesklá, takže pak už nesypu kokosem. Chutná ale vždycky a moc. Tyhle řezy dělávám, jak už není moc ovoce, když je velice chladno a tělo potřebuje „posílit“. Teď ještě ujíždíme na švestkových koláčích, jablečných závinech a řezech z jablek, s ořechy. Zdraví Iwka

    1. ciculka Post author

      Ahoj,
      tvůj recept na polevu znám taky a běžně ji používám při jiných receptech. Švestkové koláče bych si taky dala, miluji švetky:-D

    1. ciculka Post author

      Ahoj,
      já už na vysypání používám snad všude jen kokos, je to hned úplně jiná dimenze:-D Já plánuji na víkend taštičky z tvarohového těsta s švestkovými povidly.

  3. Lucie

    Ahoj, Margot buchtu jsem dlouho nedělala, když už koupím tyčinku Margot, tak se skoro vždycky sní jen tak:D Čokoládu a kokos mám na buchtách hodně ráda, teď jsem dělala jablečný perník, polila ho čokoládou a posypala kokosem, taky dobrota.

    1. ciculka Post author

      Ahoj,
      u nás se sní skoro vše, aspoň jeden člen naší rodiny to jí. Jinak dost pečení nosím i do práce pro kolegy (a i pro žáky:-D).

    1. ciculka Post author

      Ahoj Leni,
      já nejsem veliký milovník čistě kokosových dezertů, ale zde je kombinace s čokoládou, a to je dobré.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *