Špagety á la Slivice

Krásný den, 

dneska to bude zase rychlovka, nafotila jsem dnešní oběd. Možná vás zaujal název, ale Slivice bylo místo, kam jsme s naším skautským oddílem jezdili nejčastěji, a tato úprava špaget byla naše nejčastější večeře/oběd. Jinak se jedná o úplně jednoduché jídlo, z kterého by se Polreich a všichni Italové asi osypali. Jenže je to opravdu dobré a taky samozřejmě levné:-)

co budeme potřebovat:

  • špagety
  • troška olivového oleje
  • jedna cibule
  • párky
  • kečup
  • strouhaný sýr
  • parmazán
  • sůl

Recept je úplně snadný. Ukáži vám i konkrétní oblíbené produkty, s kterými je to podle mě nejlepší. začínám tím, že si dám do konve vařit vodu na špagety. Na sporák si připravím hrnec, tam nasypu trochu soli a naliji asi dva centimetry vody, aby se stihla uvařit, než bude hotová voda v konvici. Já si nejraději kupuji tyto obyčejné levné špagety Noe z Kauflandu. Balení stojí asi 10 Kč a fakt mi chutnají. Jinak těstoviny vařím podle receptu, takže do vroucí osolené vody naliji asi lžíci olivového oleje a dám tam potřebné množství těstovin. Vařím deset minut a za tu dobu budu mít vše ostatní hotové.

Na sporák si připravím pánev, do které dám trochu oleje na smažení. Jen málo, nemám to ráda moc mastné. Párky nakrájím na kolečka a dám do pánve. Nejvíce mi momentálně chutnají tyto vídeňské z Lidlu. Na jednoho člověka přijde asi jedna nožička.

Po párku si připravím cibuli. Dělám ji až jako druhou, protože se smaží rychleji než párek. Cibulku klasicky oloupu a nakrájím nadrobno. Přidám k párkům a smažím dozlatova.

Do velkého hlubšího talíře si naliji kečup. Nejlepší je tento Delikates jemný od značky Kand. Má příjemnou chuť, není moc kyselý a oceňuji skleněné balení. Seženete ho určitě v Bille a v Kauflandu, ale je možné, že ho mají i v jiných obchodech.

Kečup posypu strouhaným sýrem. Nejvíce se mi osvědčila gouda. Buď si kupuji tuto strouhanou z Lidlu, nebo nastrouhám klasicky tu, co mám doma z Německa. Na výpravách jsme samozřejmě goudu neměli, jen eidam, ale byl taky dobrý:-)

Do talíře nasypu směs, přidám špagety a opět posypu sýrem. Já jsem sýroholik, takže s ním nešetřím. Vše promíchám, mohu popřípadě ještě dodat kečup. Nakonec si povrch trochu posypu goudou a ještě strouhaným parmazánem. Tento mám opět z Lidlu, ale seženete i jiné v různých obchodech.

Vše mám vždy do 15 minut hotové a je to jednoduché a syté jídlo. Samozřejmě dělám někdy i klasickou omáčku, ale tato párková verze je u nás doma mnohem oblíbenější. Dokonce mám kamaráda, který moje špagety miluje (ani ty, které mu udělala jeho tehdejší snoubenka, mu tolik nechutnaly jako moje párkové). Jinak je vám asi jasné, že dříve jsme párky z Lidlu nepoužívali, většinou jsme měli buď javořické párky z Billy nebo javořický točený salám. Vím, že se můžete na špaget s kečupem a párkem šklebit, ale je to opravdu chutné:-) Zajímalo by mě, jestli máte taky nějaký snadný recept, který zrovna nesplňuje podmínky vysoké kulinářské:-) Napište mi:-)

Vaše Čičulka

Tagged on:

2 thoughts on “Špagety á la Slivice

  1. Lucie

    Tohle podobné dělám, je to rychlovka a taky mi chutná. Ale zkusím to přesně podle tvého receptu, myslím, že to bude ještě lepší:) Já třeba často dělám když mi zbyde chleba, tak krajíce obalím klasicky v trojobalu, usmažím, pak na to mrsknu goudu, šunku a zeleninu co mám v ledničce, okurku, papriku, rajčátka..mám ráda tyhle rychlá a levná jídla ,,co dům dal“

    1. ciculka Post author

      Ahoj,
      jámám tyto rychlovky opravdu ráda:-) Obalené chleby doma taky děláme a jsou dost populární. Jen mamka dává sýr rovnou do toho vajíčka a já si na to pak namažu tatarku. Je to teda pěkná prasárnička, ale chutná to prostě dobře:-)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *