Zapečené klobásy podle Sabči – recept

Krásný den,

mám tu další recept od Sabči a zase to byla dobrota, takže vám ji musím představit. Jedná se o zapečenou vinnou klobásu. Já mám tento typ klobásy ráda, ale většinou je to pro mě hodně těžké jídlo. Zaujala mě Sabči verze, která je zapečená a která mi přijde taková jemnější.

co budeme potřebovat:

  • vinná klobása
  • vajíčka
  • strouhaný sýr
  • sůl

Vinnou klobásu zavineme do podoby šneků a propíchneme špejlí. Pokud máte dost času, vložte takto připravené klobásy do zapékací mísy. Pokud máte času méně, můžete je na pánvi klasicky osmažit. V misce vyšlehejte vejce (já jsem na čtyři šneky použila tři vejce), osolte je a přisypte strouhaný sýr (ideálně gouda nebo čedar). Vše zalijte touto směsí a dejte zapéct.

Musím říci, že to bylo skvělé a my jsme si náš silvestrovský oběd opravdu užili. Podávala jsem k tomu salát a trochu uvařených brambor, ale je to dobré i jen s kouskem pečiva.

Máte rádi vinnou klobásu? Jak ji doma připravujete? Napište mi:-)

Vaše Čičulka

Tagged on: ,

2 thoughts on “Zapečené klobásy podle Sabči – recept

  1. Helena

    Hani, když je dobrá, tak si ji rádi dáme. S bramborovou kaší a kysaným zelím. Moc dobrá je taky v koláči se špenátem – starý recept z Apetitu.
    Přeji klidné pondělí, Helena

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *