Krásný den,
mám tu další recept od Sabči a zase to byla dobrota, takže vám ji musím představit. Jedná se o zapečenou vinnou klobásu. Já mám tento typ klobásy ráda, ale většinou je to pro mě hodně těžké jídlo. Zaujala mě Sabči verze, která je zapečená a která mi přijde taková jemnější.
co budeme potřebovat:
- vinná klobása
- vajíčka
- strouhaný sýr
- sůl
Vinnou klobásu zavineme do podoby šneků a propíchneme špejlí. Pokud máte dost času, vložte takto připravené klobásy do zapékací mísy. Pokud máte času méně, můžete je na pánvi klasicky osmažit. V misce vyšlehejte vejce (já jsem na čtyři šneky použila tři vejce), osolte je a přisypte strouhaný sýr (ideálně gouda nebo čedar). Vše zalijte touto směsí a dejte zapéct.
Musím říci, že to bylo skvělé a my jsme si náš silvestrovský oběd opravdu užili. Podávala jsem k tomu salát a trochu uvařených brambor, ale je to dobré i jen s kouskem pečiva.
Máte rádi vinnou klobásu? Jak ji doma připravujete? Napište mi:-)
Vaše Čičulka
Hani, když je dobrá, tak si ji rádi dáme. S bramborovou kaší a kysaným zelím. Moc dobrá je taky v koláči se špenátem – starý recept z Apetitu.
Přeji klidné pondělí, Helena
Ahoj Helenko,
se zelím jsem ji nikdy nejedla, zajímavý tip!