Rychlý salát s kuřecím masem – recept

Krásný den,

po delší dob se zase vracím k tipům na snadné a jednoduché večeře. Dneska to bude o salátu jen z několika surovin. Já jsem ho doplnila kuřecím masem, konkrétně prsy, která jsem okořenila a orestovala v horkovzdušné fritéze, což mi v poslední době vyhovuje nejvíce.

co budeme potřebovat:

  • mrkev
  • celer
  • tatarku nebo majonézu
  • sůl
  • pepř
  • rozinky

Postup je opravdu snadný. Mrkev a celer si očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Smícháme to s tatarkou, osolíme a opepříme. Rozinky jsou taková tečka na závěr, nejsou samozřejmě povinné. Jestli si ho chcete ještě odlehčit, místo tatarky můžete použít zakysanou smetanu nebo bílý jogurt nesladkého typu.

Salát je nejlepší vychlazený z ledničky. Kuřecí maso se k němu skvěle chodí. Celer všemu dodává lehkou pikantnost a kompenzuje sladkost mrkve. Používáte doma také horkovzdušnou fritézu? Co v létě nejraději večeříte? Napište mi:-)

Vaše Čičulka

Tagged on: ,

6 thoughts on “Rychlý salát s kuřecím masem – recept

  1. Stáňa

    Hani, my jsme nedávno zrušili friťák, takže o horkovzdušné fritéze trochu uvažuji, ale ještě jsem se nerozhodla. Jakou máš značku a jak si s ní spokojená?
    Dělávala jsem kdysi podobný salát, jen místo kuřete jsem do něj vmíchávala podušené a rozkrájené filé – říkali jsme tomu „falešná humrová pomazánka“. Pak jsem to přestala dělat, protože jsme se byli synem oba alergičtí na syrový celer. Ale možná bych mohla zkusit, jestli mi syrový celer bude pořád vadit (třeba alergie na břízu se mi na stará kolena trochu zlepšila)
    Hezký den

    1. ciculka Post author

      Ahoj Stáni,
      já mám fritézu od Ety a nevybírala jsem si ji sama, získala jsem ji v rámci motivačního programu v Avonu. Tato je skvělá, ale ten koš je poměrně malý, na jídlo max. pro dva lidi.

  2. Helena

    Hani, smaženému čemukoli se snažím vyhýbat, pro mě by bylo lepší prsíčka z grilu.
    Ale salátuje se u nás stále, teď to jde o něco lépe než v zimě – zeleniny je dost i vlastní :o)
    Měj příjemný den. Helena

    1. ciculka Post author

      Ahoj Helenko,
      ta horkovzdušná fritéza je právě skvělá, nemusím nic klasicky smažit, dělá se to jen horkým vzduchem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *