Krásný den,
dneska bych vám tady ráda ukázala jeden velmi rychlý a snadný recept. Jedná se o špagety se sýrovou omáčkou, slaninou a hlívou.
co budeme potřebovat:
- špagety
- sůl
- pepř
- olej
- slaninu
- cibuli
- hlívu (mohou být i žampiony)
- smetanu na vaření
- strouhaný sýr
Celý recept je celkem rychlý, zabere vám maximálně půl hodiny. Začneme tím, že si klasicky uvaříme v osolené vodě špagety. Postupujte podle receptu na balení. Já to nijak neprožívám, mám nejlevnější špagety z Kauflandu, vařím je 10 minut a jsem spokojená. Pokud máte ale raději nějaké z cereální mouky, jděte do nich.
Na pánev si nalijte cca dvě polévkové lžíce oleje, více určitě ne, je to zbytečné. Já jsem použila pánev, ve které jsem předtím dělala krůtí maso. Byl tam dobrý výpek, byla by ho škoda. Určitě doporučuji mít nějakou hlubší, budete to potřebovat. Hlívu si omyjte, nakrájejte na malé kousky a dejte do pánve. Nechte tam houby pěkně podusit, můžete přidat i trochu vody.
Mezitím si nakrájejte na malé kostičky slaninu. Pokud ji doma nemáte, můžete ji nahradit nějakou pěknou šunkou. Slanina obsahuje tuk a je i docela dost slaná, takže není třeba recept zahlcovat zbytečnými oleji a solí. Slaninku si dejte do pánve a pěkně promíchejte.
Nyní přišla řada na cibuli. Tady záleží jen na vás, kolik si jí tam dáte. Já bych to viděla na dvě menší, popřípadě jednu větší. Opět oloupat a nakrájet nadrobno. Přidáme ji do pánve a necháme krásně zezlátnout. Mimochodem, nezapomínejte na vaše špagety:-D
Když je směs v pánvi pěkně osmahnutá a měkká, zalijeme ji smetanou. Pokud chcete mít více omáčky, přidejte tam ještě vodu (nebo klidně další smetanu). Vše důkladně zasypte strouhaným sýrem. Já jsem použila kombinaci goudy (u nás doma asi nejpopulárnější) a gran padana z Lidlu. Vše důkladně promícháme a necháme asi minutku sýr rozpustit. Osolíme a opepříme podle chuti. Nakonec do pánve přidáme uvařené špagety a opět promícháme. Necháme to pod pokličkou max. pět minut dojít, aby špagety byly akorát a všechny hezky obalené omáčkou.
ještě jsem osmaženou směs lehce zaprášila moukou
Jídlo si můžete ozdobit snítkou bazalky, posypat ještě strouhaným sýrem. K tomuto jídlu se hodí bílé víno, může být klidně i sladší. Záleží na tom, co máte rádi. Přeji dobrou chuť:-)
Vaše Čičulka