Krásný den,
dnes vám představím snadný a rychlý recept na výborné rizoto. Inspiraci jsem čerpala v mé oblíbené příbramské restauraci Atollo. Jedná se o krémové rizoto se slaninou (pancettou) a parmazánem.
co budeme potřebovat:
- rýže
- slanina (pancetta)
- cibule
- sůl
- pepř
- smetana na vaření
- parmazán
- olej nebo máslo
Rýži uvařte podle návodu nebo vašich zvyklostí. Cibuli a slaninu nakrájejte na drobné kostičky. Na troše tuku si v pánvi osmažte cibuli a slaninu. Když je rýže hotová a směs v pánvi osmažená, přesypte rýži do pánve. Plamen ztlumte na nejnižší stupeň a pomalu do rizoto přilévejte smetanu. Přisypte sýr, důkladně promíchejte.
K hotovému pokrmu se skvěle hodí nějaká čerstvá zelenina nebo bylinky. Já jsem si vybrala šťavnatá rajčata, která mám ráda. Jak doma připravujete rizoto vy? Napište mi:-)
Vaše Čičulka
Krémové rizoto jsem ještě nezkoušela, ale vypadá to celkem jednoduše, tak bych se do toho mohla pustit, díky za recept:-)
Ahojky,
určitě to vyzkoušej, nám to doma dost chutnalo.
Hani, zdravím z Říma, takže jsem u zdroje 😀.
Krémové rizoto miluji, nejraději houbové. Vše v jedné pánvi, musí být rýže arborio a podlévat vínem a stále míchat.
Pa, Helena
Ahoj Helenko,
užij si to!
Hani, já rizoto doma snad ještě nedělala. Jsem v tomhle ovlivněná školní jídelnou a rizoto pro mne prostě nezní lákavě, i když vím, že to krémové je trochu jiná disciplína. A manžel o rizoto nestojí vůbec, takže nějak není důvod se do něj pouštět.
Hezký den
Ahoj Stáni,
u nás ho mají naopak rádi všichni:-)