Krásný den,
dneska dáme zase pohodový deník jídla. Je to opět záznam z jedné neděle, kterou jsem trávila doma. Den předtím u mě byla na návštěvě kamarádka Terka, o čemž jsem vám psala v minulém deníku.
snídaně
K snídani jsem si dala jen něco lehkého, co mám ráda. Do misky jsem si připravila bílý jogurt a k němu přisypala trochu čokoládových lupínků, které už z mých článků dobře znáte. Takovéto snídaně mi vyhovují, k pití si pak dávám jen čaj s citronem nebo džus, prostě podle chuti.
svačina
K dopolední mlsání jsem si dala pár makronek z Lidlu. Makronky mám moc ráda, ale jsou docela drahé. Nejlepší jsou ty citronové a malinové. Kávové naopak vůbec nejím.
oběd
Na obědě jsem byla u našich a byl celkem brzy, protože pak mám vždy němčinu a nechci tam chodit moc najedená:-) Mamka udělala úplně luxusní hovězí vývar. Já jsem do něj připravila krutonky z chleba a na vrchu jsem si ho posypala sýrem džiugas. Jako druhý chod byla plněná kuřecí kapsa a domácí hranolky. Mamka do ní dává šunku a sýr, což je moje milovaná kombinace. Domácí hranolky jsou luxusní, u nás se nikdy nedělaly ty strašné zmražené polotvary. A samozřejmě byla i domácí tatarka:-)
svačina
Protože oběd byl brzy, tak jsem měla ještě malou svačinku. Mamka mě a tátovi udělala talíř lívanců. Na nich je domácí marmeláda a pařížská šlehačka. S taťkou je milujeme a fakt jsme si pochutnali:-)
večeře
K večeři jsem už měla jen dva malé krajíčky žitného chleba se šunkou a okurkou. Ten šedivý talířek je dezertní, takže vidíte, že chleby jsou opravdu malé:-)
Koukám na to, jak často jsem použila slovo domácí, ale je fakt, že pro naši kuchyni je to běžné:-) Já jsem si třeba dlouho myslela, že i všichni ostatní mají jen domácí marmelády, kečupy, hranolky, šťávy, tatarky atd… Až později jsem zjistila, že je to spíše naopak:-) Jak jste na tom Vy? A ajká je Vaše nejoblíbenější polévka? Napište mi:-)
Vaše Čičulka
Já jsem vyloženě vývarová, nemám ráda krémové ani zahušťované polévky typu gulášovka.
Marmelády mám taky většinou domácí, kečup naopak výhradně kupujeme (nemám zdroj na domácí rajčata a dělat ho z kupovaných je nesmysl).
Ahoj,
mám to stejně, krémové polévky vůbec nevyhledávám. Nejvíce miluji hovězí vývar se zeleninou, popřípadě mi chutná drožďový knedlíček nebo krutonky. Já už léta kečup kupuji, ale dřív jsme doma měli jen domácí, co dělala mamka. Ale je fakt, že jsme rajčata vždy od někoho dostali. Celkově zavařujeme podle toho, co dostaneme, protože já i naši bydlíme v paneláku. Ale tedy ten domácí, to je jiná mňamka:-)