Krásný den,
máme tu další deník jídla, což je typ článku, který mě baví sledovat u ostatních a i zároveň psát osobně:-) Dnešní jídla budou celkem jednoduchá a na oběd se časem na blogu objeví i samostatný článek s receptem:-)
Snídaně
K snídani jsem si udělala takovou sladkou směs. Použila jsem zbytek domácího bílého jogurtu, přidala jsem jahodovou marmeládu (asi jednu čajovou lžičku) a přisypala jsem k tomu čokoládové lupínky. Vše jsem zamíchala a byla to mňamka:-) K tomu jsem si dala čokoládové mléko.
Oběd
K obědu jsem měla maso s bramborem. Jedná se o kuřecí prsa, která jsem naložila do marinády z medu a hořčice (bude recept, nebojte:-). Většinou si marinády připravuji den předem, aby se všechny chutě pěkně propojily. Druhý den jsem maso osmažila, přidala k němu sýr gouda a kousky broskví. Opekla jsem si k nim brambory. Fakt mě to nadchlo, o několik dnů později jsem to vařila znovu:-)
Svačina
Ta byla velmi jednoduchá. Vybrala jsem si meruňkovo – broskvový jogurt ve skleničce. Jedná se o značku Opočenský jogurt, kterou mám moc ráda. K tomu jsem zkusila ochucenou minerálku značky Ego v příchuti jablko a černý rybíz. Toto pití jsem měla v balíčku od Můj super box.
Večeře
K večeři jsem měla mojí nejoblíbenější kombinaci poslední doby, tj. zapečený rohlík se šunkou a máslem. Rohlíky mám klasicky rozpůlené, potřené máslem. Na nich je vysokoprocentní šunka a eidam. Zapečené jsou v klasické troubě, mikrovlnka to tak dobře neudělá. K tomu se skvěle hodí kyselá okurka (typ Cornichons).
Zajímalo by mě, jestli si také takto vylepšujete bílé jogurty, a jestli máte také slabost pro kyselé okurky jako já. Napište mi:-)
Vaše Čičulka
Kyselé okurky určitě ano.
Jogurt kupuju především bílou Hollandii (žádný troškař – rovnou po 0,5 kg). Dávám si do něj buď musli nebo med či domácí džem (favorit jsou aronie, ty zavařuju vlastně jen kvůli jogurtům).
Ahoj, aronie jsem nikdy neměla, musím to vyzkoušet:-D Taky mám ráda tyto kombinace:-)