Obložený chlebík – recept

Krásný den,

minule jsme měli takový jemnější obložený chléb s burratou, tentokrát to bude ale plné výraznějších chutí. Trochu jsem se inspirovala chlebíčkem s rostbeafem, ale ten nemám ráda, takže jsem ho nahradila. Dnes to bude velká rychlovka, nic se nevaří.

co budeme potřebovat:

  • dva kousky pečiva, ideálně nějaký oblíbený chléb
  • sušená šunka
  • plnotučná hořčice
  • kyselá okurka
  • vyzrálý výrazný sýr

I když máte čerstvé pečivo, doporučuji vám ho opéct v toustovači, je pak pěkně křupavé. Oba plátky potřeme hořčicí a obložíme sušenou šunkou. ta zde vynikne lépe než klasická vepřová nebo drůbeží šunka. Co se týče sýra, doporučuji nějaký pěkně vyzrálý a chuťově výrazný (žádný eidam). Já jsem si vybrala Granister, ten je na to skvělý. Je to takový výraznější Madeland s nádechem ementálu. Posledním kouskem je kyselá okurka, ta to osvěží a dodá tomu ještě hezky křupavý nádech.

Tento chlebík je plný výrazných chutí, ale dohromady to fakt dobře funguje. Zkoušeli jste už někdy namazat pečivo hořčicí? Napište mi:-)

Vaše Čičulka

Tagged on: ,

One thought on “Obložený chlebík – recept

  1. Helena

    Takovou dobrotou nikdy nepohrdnu. Hořčice funguje dobře nejen na chlebu – celkem často do ní nakládáme maso na gril.
    Hani, měj příjemný den. Helena

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *