Krásný den,
dnes si ukážeme další tip na takové party občerstvení. Ráda chystám jídlo pro různé návštěvy nebo menší oslavy. Tentokrát padla volba na špenátovou roládu naslano. Není to zase tak složité, jen je třeba na to mít dost času.

co budeme potřebovat na těsto:
- 6 vajec
- 100 g špenátu
- 40 g hladké mouky
- 40 g parmazánu
- sůl
- pepř
Postup je celkem snadný. Rozdělíme si vajíčka na bílky a žloutky. Z bílku ušleháme hustý sníh. Špenát, žloutky, mouku, sýr a koření dáme do mixéru a necháme rozmixovat do hladké tekutiny. Do ní přimícháme opatrně (ideálně stěrkou) sníh. celé těsto vylijeme na plech vystlaný pečícím papírem a pečeme na 180 stupňů 18 – 20 minut. Hotový plát necháme vychladnout.





co budeme potřebovat na plnění:
- čerstvý sýr
- koření na bylinkové máslo
- sůl
- pepř
- šunka
- salátová okurka/ uzený losos/ tvrdý sýr/klobása

V nějaké misce si smícháme čerstvý sýr s kořením. Určitě vyzkoušejte koření bylinkové máslo, nadělá spoustu parády. Utřený sýr natřete na špenátový korpus, poklaďte ho plátky šunky. Já jsem na zavinutí použila salátovou okurku, protože jsem potřebovala něco hodně jemného, neostrého a ne moc výrazného. Vy můžete vyzkoušet samozřejmě jinou variantu. Okurku jsem očistila a položila na okraj plátu, poté jsem pevně zamotala roládu. Hotovou roládu jsem zabalila do čistého pečícího papíru a dala chladit do lednice. Můžete ji zabalit také do fresh folie.





Servírujte ji nakrájenou na tenké plátky, můžete k ní přidat i kousek pečiva, ale je dobrá sama o sobě. Špenátu se nebojte, není v chuti moc patrný. Zelená barva je krásně svěží, úplně to evokuje přicházející jaro.
Máte rádi špenát? jak si ho doma připravujete? Napište mi:-)
Vaše Čičulka
Hani, špenátové pečení dělám většinou kolem Velikonoc, jasně – kvůli barvě. Je pravda, že jak slaná s lososem tak sladká má vždycky velký úspěch.
Děkuji za připomenutí a přeji příjemný den. Helena
Na špenátovou roládu mám už dlouho recept od kolegyně, ale ještě jsem jí nevyzkoušela. Díky za připomenutí.
Hezký den