Krásný den,
dnešní recept je rychlovka, ale fakt parádní, Zkoušela jsem ho poprvé asi před třemi týdny a úplně jsem mu propadla, už jsem ho dělala několikrát, dokonce na náš hospodský kvíz ve čtvrtek, a má obrovský úspěch. Jedná se o zapečené jednohubky podle Sabči. Ta o nich mluvila už několik let, ale já je vyzkoušela až nyní a to byla chyba:-)
co budeme potřebovat:
- strouhaný sýr
- tatarka
- česnek nebo česneková pasta
- pečivo
Postup je opravdu snadný. V jedné misce smícháme tatarku se strouhaným sýrem. Já mám ráda značku Hellmans, jinou domů vlastně ani nekupujeme. Co se týče sýra, používala jsem vždy strouhanou goudu, ale bude to podle mě dobré i s eidamem. Podle chuti přidáme česnek nebo česnekovou pastu. Můžeme osolit a opepřit. Rohlíky pokrájíme na kolečka, namažeme směsí a dáme na plech. Pečeme cca 10 – 15 na 160 stupňů do zlatova. Hotové jsou za chvilku a snědené ihned:-D Chutnají dokonce i tátovi, který si jinak o tatarce myslí, že je to zlo:-D
Znáte tyto zapečené jednohubky? Napište mi:-)
Vaše Čičulka
Hani, neznám a musím se přiznat, s česnekem musím opatrně…
Přeji příjemnou sobotu, Helena
Hani, tenhle konkrétní recept neznám, ale když mi zbude tvrdý sýr, tak dělávám zapečené chlebíčky, kde se míchá sýr a vajíčko, popř. ještě šunka.
Hezký adventní víkend